Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΡΟΚΑΣ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: Στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου εντείνεται ακόμα περισσότερο η ταξική εκμετάλλευση που εκφράζεται και μέσω των πολλαπλασιαζόμενων απολύσεων και της μετάθεσης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στους ίδιους του εργαζόμενους. Τα κόμματα του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) ευθυγραμμιζόμενα πλήρως με την πολιτική της ΕΕ, στην ουσία, στηρίζουν τις απολύσεις, αφού η κεντρική πολιτική τους γραμμή είναι η εργατική τάξη να πληρώσει τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι προτίθεται να κάνει για να ανακληθεί η απόλυση του εν λόγω εργαζόμενου και να διασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Οι βροχές του προηγούμενου διαστήματος προκάλεσαν μεγάλες πτώσεις χωμάτινων πρανών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στους Δήμους Δομνίστας, Ποταμιάς, Προυσού και Αγράφων. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Δομνίστας, διακόπηκε η κυκλοφορία στο κεντρικό άξονα Καρπενήσι - Κρίκελο. Κατολίσθηση σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο ανάμεσα σε Ρόσκα - Δολιανά. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο Δήμο Ποταμιάς δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Στον Προυσό κατολισθήσεις υπήρξαν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, στο επαρχιακό δίκτυο στα χωριά Βελώτα, Σαρκήνι στη Γέφυρα Επισκοπής. Στο δημοτικό δρόμο που συνδέει τα ΔΔ Σαρκήνι και Καταβόρθα. Σοβαρές είναι οι ζημιές και στο Δήμο Αγράφων, στους οδικούς άξονες Κρέντη - Βαρβαδιάδα, Βαρβαδιάδα - Αγραφα , Αγραφα - Καρδίτσα και Αγραφα - Τροβάτο - Βραγγιάνα - Καρδίτσα καθώς και στο δρόμο Μάραθο - Αγραφα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα θα πάρουν ώστε άμεσα να προχωρήσει η καταγραφή όλων των ζημιών και σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε άμεσα να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών τόσο στο οδικό δίκτυο καθώς και συνολικά στις υποδομές και να καταβληθούν αποζημιώσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και για τους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά υποβαθμίζουν τις υποδομές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τις κοινωνικές παροχές σε σίτιση και στέγαση. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης είναι οι σημαντικές ελλείψεις του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Πάτρας. Το εν λόγω ίδρυμα στεγάζεται σε παλιό κακοσυντηρημένο εργοστάσιο χαρτοποιίας το οποίο δεν έχει σωστή υποδομή θέρμανσης. Η υποτυπώδης θέρμανση που υπάρχει παραμένει χωρίς πετρέλαιο (από το Σεπτέμβριο έως τουλάχιστον και τις 11 Δεκεμβρίου του 2009), με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σα να βρίσκονται σε καταψύκτη. Επίσης, από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους δεν υπάρχει καθαρίστρια με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι του ΤΕΙ να είναι βρώμικοι. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Καζάκος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης, ρωτούν την αρμόδια υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση μεταστέγαση του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Πάτρας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την πρόσληψη καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία και την παράλληλη κατάργηση του απαράδεκτου εργολαβικού καθεστώτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα (2015-11-18 00:00:00.0)
Κίνδυνος και για άλλες κατολισθήσεις (2010-01-12 00:00:00.0)
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ (2008-07-01 00:00:00.0)
Στο έλεος των πλημμυρών και του κυβερνητικού εμπαιγμού (2005-01-06 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες (2002-09-24 00:00:00.0)
Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ΤΕΙ Αθήνας (2000-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ