Σάββατο 1 Γενάρη 2000 - Κυριακή 2 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Κλίντον στην Ελλάδα
Η λαϊκή «υποδοχή» του αρχιμακελάρη των λαών

Συγκλονίστηκε η χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Για περίπου δυο μήνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, έδωσε έναν αγώνα χωρίς προηγούμενο. Αποκορύφωμα τα τεράστια σε παλμό και όγκο συλλαλητήρια εναντίον της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα. Λίγες μέρες πριν, έχουν προηγηθεί αποκλεισμοί ΝΑΤΟικών βάσεων, πικετοφορίες, λαμπαδηφορίες, πλατύ άνοιγμα των φιλειρηνιστών στο λαό, εκδηλώσεις και συσκέψεις καταδίκης της «νέας τάξης πραγμάτων».

Κάθε γειτονιά της Αθήνας, κάθε σημείο πάνω σε τούτο τον τόπο γίνεται προπύργιο αγώνα. Οι φιλειρηνιστές περπατούν στους δρόμους της Καισαριανής, του Υμηττού, της Κυψέλης, της Πετρούπολης, του Πειραιά, της Νίκαιας απ' άκρη σ' άκρη η λαϊκή οργή για την επίσκεψη του Κλίντον κλιμακώνεται... Στους δρόμους της πρωτεύσουσας, αλλά και όλης της χώρας αναβιώνουν σκηνές, από την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Ο περήφανος και ανυπότακτος ελληνικός λαός, για μια φορά ακόμα, διατρανώνει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό. Καταδικάζει την επίσκεψη του υπ' αριθμόν ένα εκπροσώπου του ιμπεριαλισμού στην πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, καταδικάζει... κάθε εκδήλωση αντιαμερικανισμού. Οι εκπρόσωποί της μάλιστα έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για διακύβευση των συμφερόντων της εξωτερικής μας πολιτικής! Κάποιοι άλλοι θυμούνται το άγαλμα του Τρούμαν... και το αναστηλώνουν. Η εθνική υποτέλεια σε ακμή... Ο αντικομμουνισμός γνωρίζει νέες μεγάλες δόξες... Το λαϊκό αίσθημα εναντίον του ιμπεριαλισμού καταδικάζεται συλλήβδην και οι ηγήτορες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονται να δεξιωθούν τον «πλανητάρχη» και να αναφωνήσουν νέα «ευχαριστώ»...

Συγχρόνως, ένα κράτος αστυνομοκρατίας υψώνεται μπροστά σε κάθε εκδήλωση του λαού μας. Μια σειρά από προβοκατόρικες ενέργειες - εμπνευσμένες από τα κυβερνητικά επιτελεία σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ - προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του λαϊκού κινήματος. Συλλήψεις Αμερικανών πρακτόρων στην Κρήτη. Οι ομάδες των «γνωστών - αγνώστων» καταστρέφουν την Αθήνα και η Αστυνομία κινείται εναντίον των διαδηλωτών... Παράλληλα σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, προβοκάτορες σπάνε γραφεία του ΚΚΕ και φτάνουν στο σημείο να χτυπήσουν με ρόπαλα ανυπεράσπιστους ανθρώπους... Η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών - σαν γνήσιοι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - προσπαθούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας, κατάφερε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ