Σάββατο 1 Γενάρη 2000 - Κυριακή 2 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη χώρα της... ελευθερίας

Συμβαίνουν και αυτά στη χώρα της... ελευθερίας. Τουλάχιστον 29 άστεγοι - λέει η είδηση - δολοφονήθηκαν μέσα στο 1999 σε 11 πολιτείες της Αμερικής και άλλοι έξι σώθηκαν από θαύμα (φαίνεται ότι γίνονται καμιά φορά θαύματα και για τους «φτωχούληδες του Θεού»...)!

Η φριχτή είδηση, όμως, έχει και μια, ίσως, ακόμα πιο φριχτή συνέχεια. Οι εκτελεστές - λέει - είναι νεαρά άτομα και ο μικρότερος από αυτούς μόλις 14 ετών!

Και η είδηση σταματά εκεί. Εξάλλου, είδηση είναι. Δεν αναφέρεται στους πραγματικούς εκτελεστές. Σ' αυτούς που εκτελούν μόνιμα και συστηματικά τη ζωή των ανθρώπων και τους αφήνουν χωρίς δουλιά, χωρίς σπίτι, χωρίς όνειρα, χωρίς προσδοκίες, χωρίς ελπίδα, στους δρόμους της πιο απέραντης εγκατάλειψης. Σ' αυτούς που εκτελούν τις ίδιες τις συνειδήσεις, την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση ανθρώπων, ακόμα και παιδιών, που αντί να παίζουν με παιχνίδια, παίρνουν για παιχνίδι το γεμισμένο όπλο και τον ίδιο το θάνατο! Σ' αυτούς που επιτρέπουν στους ανθρώπους κάθε «ελευθερία» στην ανεργία, στη φτώχεια, στο περιθώριο, στην τρέλα της απελπισίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ