Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αγωνιστικός γιορτασμός στο υπουργείο Εργασίας

Στη μεγάλη παναναπηρική συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Η ΣΕΑΑΝ καλεί σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας, παιδείας, ειδικής αγωγής
Η ΣΕΑΑΝ καλεί σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας, παιδείας, ειδικής αγωγής
«Ολοι στη μεγάλη παναναπηρική συγκέντρωση την 3η Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους σε συναγερμό. Τα μέτρα που συμφώνησαν η τρόικα με την κυβέρνηση και την ΕΕ μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

«Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας. Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αγωνιστικά διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας», επισημαίνει.

Και καλεί σε πάλη για:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Οχι στις περικοπές στο εισόδημα των ΑμΕΑ και των εργαζομένων γενικότερα.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες.
  • Να αποκτήσουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή

Απόφαση για 24ωρη απεργία σήμερα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΣΕΑΑΝ και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος πήρε και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Επίσης πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 15 Δεκέμβρη, «σε συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ που έχει βρεθεί μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια». Απαιτώντας «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και οι σύμμαχοί της και όχι οι εργαζόμενοι».

Στο μεταξύ χτες, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα και τις παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ