Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΜΕΤΑΞΑ»
Μία έδρα στη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα»

Την κατάκτηση μιας έδρας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου «Μεταξάς» με σημαντική αύξηση των δυνάμεών της είχε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (ΔΕ) που στηρίχτηκε απ' το ΠΑΜΕ. Σε σύνολο 299 έγκυρων ψηφοδελτίων η ΔΕ πήρε 113 ψήφους (ή 37,8%) ενώ η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (στηρίχτηκε απ' το ΠΑΣΟΚ) πήρε 186 ψήφους (62,2%) και επίσης μία έδρα. Στις εκλογές του 2008 σε σύνολο 306 εγκύρων ψηφοδελτίων τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: ΠΑΣΚΕ 163 ψηφοδέλτια (1 έδρα). ΔΑΚΕ 92 ψήφους (1 έδρα), η οποία φέτος δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο. Ενας Ανεξάρτητος υποψήφιος 27 ψήφους και η ΔΕ 24 ψήφους.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι έδωσαν αγωνιστική απάντηση στους μηχανισμούς "τρομοκρατίας" και συναίνεσης που μια ημέρα πριν τις εκλογές "έφεραν" τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο "αιφνιδιαστικά" στο νοσοκομείο για να στηρίξει τη συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου. Η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα ΠΑΜΕ αποτελεί πυλώνα συσπείρωσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο που από την 1.12.2010 εντάχτηκε στην "ολοήμερη" λειτουργία».

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο τις επόμενες μέρες σε Γενική Συνέλευση «κόντρα στη θέληση του συμβιβασμού του εργοδοτικού σωματείου, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που κάνει το νοσοκομείο επιχείρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ