Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οι ανάπηροι δεν επαιτούν, διεκδικούν

Κάλεσμα στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, μαζί με το αγωνιστικό κίνημα των ανθρώπων με αναπηρίες (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων) να καταγγείλουν τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, να στηρίξουν τη συγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) σήμερα στις 9.30 π.μ. απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, σε θεραπείες και φάρμακα, σε υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, που πλήττουν κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, πλήττουν διπλά τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, οδηγούν στην απόγνωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα ΑΜΕΑ θα ακουστούν και πάλι τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα, θα δώσουν υποσχέσεις και οι μεγαλόσχημοι της αστικής τάξης θα εκδηλώσουν για μια ακόμα χρονιά την ελεημοσύνη τους. Oι ανάπηροι και οι οικογένειές τους δεν επαιτούν, διεκδικούν. Το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο θυμός και η αγανάκτηση κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας, κάθε οικογένειας με ανάπηρο ή χρονίως πάσχοντα πρέπει να μετατρέπεται σε ταξικό μίσος και αγώνα όταν ακούει, βλέπει και παρακολουθεί τους χλιδάτους αυτής της κοινωνίας - τους κλέφτες, τους σφετεριστές του λαϊκού πλούτου να απαιτούν και να στερούν από τις λαϊκές οικογένειες και από τις οικογένειες των ΑΜΕΑ ακόμα και τα στοιχειώδη για τη φροντίδα της υγείας ή την αντιμετώπιση της αναπηρίας τους», υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Και καλεί τα ταξικά συνδικάτα «να στηρίξουν τη συγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Εργασίας στις 9.30 π.μ. και να απαιτήσουν μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα:

  • Πολιτική πρόληψης της ασθένειας και της αναπηρίας. Προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, στους τόπους κατοικίας και ψυχαγωγίας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.
  • Να μη διωχτεί κανένα παιδί από ειδικό σχολείο και κέντρο θεραπείας ή αποκατάστασης που ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους.
  • Αμεση χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής και αποκατάστασης και δημοσιοποίησή τους.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Οχι στις απολύσεις, ιδιαίτερα ΑΜΕΑ και γονιών ΑΜΕΑ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, αναπήρους και μη.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, προβάλλουμε το πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες (2017-12-02 00:00:00.0)
Καλεί σε συμμετοχή στο παναναπηρικό συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη (2016-11-17 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας από τη ΣΕΑΑΝ (2015-03-17 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική (2012-12-04 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές (2012-10-14 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων (2012-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ