Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι βιομήχανοι θεωρούν αναγκαία την αυτοσυγκράτηση στην προβολή αιτημάτων, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τους άλλους. Οι ίδιοι διατηρούν το δικαίωμα να πράττουν τα αντίθετα. Αυτό προκύπτει από τον μακρύ κατάλογο... επιθυμιών που έθεσε χθες ο ΣΕΒ υπόψη της κυβέρνησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις πράττει το αυτονόητο για μια εργοδοτική οργάνωση. Σε άλλες όμως, η λογική του είναι "βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε - έξι" (...) Με τέτοια αιτήματα οι βιομήχανοι δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν την κρίση ως ευκαιρία για να κατοχυρώσουν περισσότερα προνόμια και να περιορίσουν τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια εξόδου από αυτήν, άρα το βάρος της να μείνει στις πλάτες των εργαζομένων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Στην πρόβλεψη για μείωση των μισθών έως 12% με "ειδική επιχειρησιακή σύμβαση" και αντάλλαγμα το "πάγωμα" των απολύσεων για δύο χρόνια συμφώνησαν χθες βράδυ οι κοινωνικοί εταίροι. Μετά την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων είχαν άτυπες επαφές και κατέληξαν σε κοινή θέση» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΧΟΥΝΕ ΡΟΜΠΑ... «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5, και σε έντονο ύφος διέψευσε τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τους εργοδότες για τις επιχειρησιακές συμβάσεις» (το θέμα στα ΝΕΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟ: «Ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως η ελληνική οικονομία δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τις αμοιβές εκεί που έφτασαν το 2009 και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το 2010. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σημειωθεί κάποια καθολική και ομοιόμορφη μείωση των αμοιβών σε τρέχουσες τιμές. Η προσαρμογή μπορεί να γίνει ανά τομέα και επιχείρηση (...) Ο τουρισμός (...) πρέπει να απαλλαγεί πρακτικώς απ' όλα τα "θεσμικά" ή "κεκτημένα" βαρίδια άλλων, στην πράξη μη ανταγωνιστικών, τομέων της οικονομίας. Είναι εξίσου προφανές ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους ειδικότερους τομείς, που απαραιτήτως συμπληρώνουν το τουριστικό προϊόν, όπως είναι ακτοπλοΐα, αεροδρόμια, λιμάνια, εστίαση και βασικές υποδομές. Κατ' αναλογία, πρέπει να αφεθεί πλήρως απελευθερωμένη η οικονομία» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ