Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ανάπηροι να τους γυρίσουν την πλάτη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αγωνιστικό προσωπείο επιχειρεί να φορέσει η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) ενόψει της σημερινής 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η ΕΣΑμΕΑ που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως χείρα βοηθείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να περάσουν τα πλέον αντιδραστικά μέτρα απέναντι και στους ανάπηρους, που «γιόρταζε» την Παγκόσμια Μέρα διοργανώνοντας δεξιώσεις με τα κυβερνητικά στελέχη, εμφανίζεται τώρα να διοργανώνει συλλαλητήριο για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Η ΕΣΑμΕΑ δεν άλλαξε. Αλλαξε η τακτική που χρησιμοποιεί προκειμένου να μην απομονωθεί απ' τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, που οδηγούνται στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Χαρακτηριστική είναι η ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό. Σε αυτήν ...θυμίζει στον πρωθυπουργό τις υποσχέσεις που είχε δώσει πέρσι ανήμερα της 3ης Δεκέμβρη σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη στήριξη των ΑμΕΑ και ...απαιτεί: «Τώρα πια οι δεσμεύσεις του παρελθόντος από μέρους σας να γίνουν σαφείς και διακριτές πράξεις». «Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους συναισθάνονται ότι η σωτηρία της χώρας είναι εθνικός σκοπός και είναι οι πρώτοι που έχουν αναγνωρίσει τις μεγάλες δυσκολίες που έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα», αναφέρει και κατά τα άλλα ζητάει να υπάρξει «δίχτυ οικονομικής και κοινωνικής προστασίας» για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους!

Συνειδητά εξαπατούν τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους. Και μέσα από δήθεν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει η ΕΣΑμΕΑ θέλει να υπηρετήσει το σύστημα που τόσο έχει στηρίξει και υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια. Και μέσα από την ...κινητοποίηση προσπαθεί πάλι να δώσει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, εμφανίζοντας την κρίση σαν μια αρρώστια που ήρθε απ' το πουθενά και δεν έχει να κάνει με το ίδιο το σύστημα και το χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης. Καλλιεργώντας αυταπάτες, προβάλλοντας κάποια μέτρα εξαίρεσης των αναπήρων απ' τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης για να πείσει ότι μπορούν να βγουν οι ανάπηροι αλώβητοι απ' την κρίση.

Διέξοδος απ' την κρίση και με προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των δικαιωμάτων των αναπήρων δεν μπορεί να υπάρξει. Οι ανάπηροι απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι οικογένειές τους έχουν ήδη γευτεί τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής, γι' αυτό και πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων σήμερα στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ