Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ η μείωση μισθών, η αύξηση απλήρωτης δουλειάς
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη να οργανώσει τις δυνάμεις της, να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ.
  • ΠΑΜΕ: Ο δρόμος της εργατικής τάξης είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσει την ενότητά της, την οργάνωσή της ακόμα πιο αποφασιστικά

Το λάκκο των εργαζομένων σκάβουν μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση και ΓΣΕΕ, έχοντας συμφωνήσει στην ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στη μείωση των ήδη χαμηλών μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στην αύξηση του απλήρωτου ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Αυτά υπηρετεί το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ικανοποιεί και τις άλλες αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, που επιπλέον απαιτούν παράταση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς πληρωμή υπερωριών, κατάργηση του πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας. Συνεργοί σε αυτό το αντεργατικό έγκλημα είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.


ΣΕΛ.  2,   7,   32

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ