Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΣΕΕ - ΣΕΒ
«Τα βρήκαν» σε βάρος των εργαζομένων

Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος της ΓΣΕΕ. Χτες το πρωί, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρξε συνάντηση προχτές με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Επειτα, όμως, από δηλώσεις των εταίρων του, τα «γύρισε» και παραδέχτηκε σε βραδινό δελτίο ότι είχε «πολύωρη συζήτηση» με τους μεγαλοεργοδότες...

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, δήλωσε πως έφυγε από τη συνάντηση «με την εντύπωση ότι υπήρξε συμφωνία. Από κει και πέρα, θα ρωτήσετε τον κ. Παναγόπουλο να σας απαντήσει». Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε πως ο ίδιος είχε επί πολλές ώρες συνάντηση με κάποιους. «Ελπίζω να μην ονειρευόμουν», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο δελτίο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παρουσίασε όλες τις χαμένες εργατικές κατακτήσεις σαν νίκη της ΓΣΕΕ! «Γι' αυτό πήγα στη συνάντηση», είπε, συμπληρώνοντας ότι μετά τις διαπραγματεύσεις με τους βιομήχανους διατηρείται η διάταξη που προβλέπει την επέκταση μιας Συλλογικής Σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση. «Σε αυτό τα βρήκαμε!», αναφώνησε. Ωστόσο, αυτό καμία σημασία δεν έχει, αφού οι κλαδικές συμβάσεις δε θα έχουν καμία ισχύ και όλοι οι μεγαλοεργοδότες θα εκβιάζουν και θα υπογράφουν συμβάσεις κάτω από τις κλαδικές και θα καταργούνται άλλα δικαιώματα, όπως τριετίες, κλιμάκια κλπ.

«Μπορούμε να διαπραγματευόμαστε! Αυτό το αποδείξαμε και με το 1,7% αύξηση που κατοχυρώσαμε με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ», είπε ακόμη. Μα αυτή η ...διαπραγμάτευση οδήγησε σε 3ετές πάγωμα των μισθών και στην πραγματικότητα σε μείωσή τους. Εδειξαν για άλλη μια φορά τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ