Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΡΓΙΑ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
«Οδυνηρές» για τα ασφαλιστικά ταμεία

Πάνω από 700 εκατομμύρια θα χάσει το ΙΚΑ το 2011, από τις πολιτικές συρρίκνωσης των μισθών τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση και μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Την παραδοχή αυτή έκανε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, τοποθετούμενος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «για το ΙΚΑ 1% μείωση των αποδοχών σημαίνει 115 εκατομμύρια το χρόνο και έχουμε μείωση των αποδοχών η οποία, βάσει των στοιχείων του ΙΚΑ, είναι της τάξης του 6%. Αυτό σημαίνει σημαντικές απώλειες, περίπου 700 εκατομμύρια για το ΙΚΑ το 2011». Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν με βάση την παραδοχή ότι οι μειώσεις αποδοχών είναι στο 6%, ενώ είναι μεγαλύτερη και παράλληλα δε συνυπολογίζεται η επέκταση της μερικής απασχόλησης, οι λεγόμενες «νέες εργασιακές σχέσεις» κλπ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε επίσης ότι συνολικά «οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας, έχουν σημαντικό κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα. Κάθε ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή, αύξησης ανεργίας σημαίνει νέα σημαντική απώλεια για το ΙΚΑ και συνολικά για το σύστημα, μέχρι 300 εκατομμύρια για το ΙΚΑ και εάν υπολογίσουμε και τα επιδόματα φθάνουμε στα 450 εκατομμύρια δαπάνη το χρόνο και, επομένως, έχουμε αύξηση της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ