Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εμπροσθοφυλακή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Κροκοδείλια δάκρυα για τις μικροεπιχειρήσεις που κλείνουν χτυπημένες από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό

Στην εμπροσθοφυλακή για να περάσουν νέα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ, στηρίζοντας πλήρως τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. Ταυτόχρονα, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη σύμπλευση του κόμματός του και να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, ο Αντ. Σαμαράς πραγματοποιεί προεκλογικού χαρακτήρα περιοδείες σε λαϊκές γειτονιές, όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι η υποκρισία και τα ψεύτικα δάκρυα για τα «λουκέτα» και την ανεργία, συνέπεια της πολιτικής και του συστήματος που και το κόμμα του υπηρετεί.

Μια τέτοια περιοδεία έκανε χτες στα μαγαζιά της Νέας Ιωνίας, επιχειρώντας για πολλοστή φορά να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα και τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης για να δικαιολογήσει την ανάγκη του κεφαλαίου για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κοπτόμενος για το γεγονός ότι «δεν μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά» και ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπέδειξε, εμμέσως πλην σαφώς, ως διέξοδο τη λήψη «αναπτυξιακών», δηλαδή φιλομονοπωλιακών, μέτρων.

Τα μέτρα αυτά, που δεν τα αναφέρει βέβαια ο ίδιος ενώπιον του λαϊκού ακροατηρίου, τα έλεγαν την ίδια στιγμή τα καθ' ύλην αρμόδια στελέχη της ΝΔ. Ο Χρ. Σταϊκούρας, για παράδειγμα, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί με τη φορολογική της πολιτική «τιμωρεί την επιχειρηματικότητα» και επηρεάζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων!

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή «η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων έχει μονιμοποιηθεί και επηρεάζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σε περίοδο μειωμένων κερδών και περιορισμένης ρευστότητας», καθώς και επειδή έχει κηρύξει μια άτυπη στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, επικαλούμενος τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που το Γενάρη ανέρχονταν στα 4,6 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, η ΝΔ δεν έχει ψελλίσει το παραμικρό για τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, για τις άγριες φοροεπιδρομές στα λαϊκά νοικοκυριά, κ.ο.κ.

Παράλληλα, η ΝΔ ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να επιταχύνει το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Από την πλευρά της ΝΔ είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση, είμαστε κεντροδεξιό κόμμα, από την ιδεολογία μας είμαστε υπέρ του περιορισμού του δημοσίου, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας (...) Ας μορφοποιήσουν το σχέδιό τους (σ.σ. η κυβέρνηση), ας πουν προς τα πού κινούνται και ας κάνουν την όποια ιδέα πράξη», είπε χαρακτηριστικά (στον «Real fm») ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το πρόγραμμα για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ