Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αποκλεισμό 20 σπουδαστών

Επειδή δεν μπορούν να καταβάλουν τα δίδακτρα του εξαμήνου, ύψους 370 ευρώ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, στον Εσταυρωμένο, πραγματοποίησαν μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, αντιδρώντας στην προειδοποίηση που έχουν δεχτεί σπουδαστές που αδυνατούν να καταβάλουν τα δίδακτρα του εαρινού εξαμήνου, ότι θα εκδιωχθούν από τη σχολή. Πρόκειται για 20 σπουδαστές στη συγκεκριμένη περίπτωση που τους έχει γνωστοποιηθεί ότι θα παίρνουν κανονικά απουσίες ακόμα και αν είναι μέσα στο μάθημα, αν δεν πληρώσουν. Τα δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ είναι 370 ευρώ το εξάμηνο και για τους αλλοδαπούς σπουδαστές από χώρες εκτός ΕΕ είναι τα διπλάσια.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών πραγματοποίησαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των σπουδαστών και με αρκετούς άλλους σπουδαστές, καθώς και με εκπαιδευτές - που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα (πολλοί μέχρι και τρία χρόνια) - και εξέφρασαν την ολόπλευρη έμπρακτη υποστήριξή τους στους διωκόμενους σπουδαστές αλλά και στους καθηγητές τους.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη διεύθυνση του ΙΕΚ, που καλεί τους σπουδαστές να καταβάλουν άμεσα το οφειλόμενο ποσό προειδοποιώντας έως και για διαγραφές. «Αυτό σημαίνει πρακτικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πως, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτές καλούνται να τους βάζουν απουσίες, ασχέτως αν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές βρίσκονται ή όχι μέσα στην τάξη!

Είναι ολοφάνερο πως η διεύθυνση του ΙΕΚ έχει αποφασίσει να εφαρμόσει με συνέπεια, σε βάρος των σπουδαστών, τη σκληρή ταξική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καθιστά τη μόρφωση, ακόμη και την ψευτοκατάρτιση που "προσφέρουν" τα ΙΕΚ, προνόμιο μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι η ίδια πολιτική επί τρία χρόνια αφήνει απλήρωτους τους εκπαιδευτές των ΙΕΚ, ενώ από τα κρατικά ταμεία ρέουν άφθονες νέες επιδοτήσεις προς τις τράπεζες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους...

Κλείνοντας, καλεί τους σπουδαστές να μη σκύψουν το κεφάλι και να δυναμώσουν το συλλογικό αγώνα τους μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου τους, μέχρι την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους κανένας σπουδαστής που αδυνατεί να μην πληρώσει τα δίδακτρα, σημειώνοντας: «Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι σπουδαστές των ΙΕΚ είναι κι αυτοί κομμάτι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που υφίστανται την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των κυβερνήσεών του. Τους καλούμε να συστρατευθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που αντιπαλεύει τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, την ίδια μας τη ζωή».

Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτές να μη δεχτούν να βάλουν καμιά απουσία σε σπουδαστές που βρίσκονται κανονικά μέσα στις τάξεις τους, κάνοντας το παιδαγωγικό τους καθήκον και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους μαθητές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2019-12-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κορύφωση την απεργία (2013-02-12 00:00:00.0)
Με διακοπή των σπουδών τους απειλούνται σπουδαστές... (2011-04-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκλογές στα Δημόσια ΙΕΚ (2006-12-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2001-02-07 00:00:00.0)
Βραχυχρόνια κατάρτιση μιας χρήσης (2001-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ