Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΙΛΚΕΡΑΜ»
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Φιλκεράμ» (βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ μέσα γινόταν τριμερή συνάντηση.

Οι 240 περίπου εργαζόμενοι βρίσκονταν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Μάρτη. Στη χτεσινή συνάντηση η εργοδοσία είπε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο και θα κρατήσει μόνο το εμπορικό τμήμα, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην απόλυση περίπου 210 εργαζομένων. Από τη μεριά του υπουργείου, ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου δεν πρότεινε καμιά ουσιαστική λύση παρά έθεσε το ερώτημα αν είναι δυνατόν να συνεχιστεί ένα μέρος της παραγωγής. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου στην επιχείρηση δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το εργοστάσιο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Η εργοδοσία είχε βάλει ξανά το 2010 σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, συνολικά για τρεις μήνες. Ενώ την περίοδο 2008-2009 μείωσε το προσωπικό με απολύσεις (68) και συνταξιοδοτήσεις (25) εργαζομένων που δεν αντικαταστάθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ