Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ο καπιταλισμός δεν χαλιναγωγείται

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι ειδήσεις που φτάνουν από τη μεγάλη πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, η μία χειρότερη από την άλλη. Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από το σεισμό και το τσουνάμι στις 11ης Μάρτη που προκάλεσαν τη διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και το μέγεθος της καταστροφής διαρκώς μεγαλώνει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια ότι η πληροφόρηση είναι πλήρως ελεγχόμενη από την εταιρεία και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας που λειτουργεί ως γραφείο δημοσίων σχέσεων του μονοπώλιου της TEPCO. Παρόλα αυτά προκαλεί φρίκη η δήλωση της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι ...είναι μονόδρομος η μόλυνση των ωκεανών με ραδιενεργό νερό, ευλογώντας την απελευθέρωση στη θάλασσα δεκάδων χιλιάδων τόνων νερού μολυσμένου με 500 φορές υψηλότερη ραδιενέργεια από τα επιτρεπόμενα όρια. Ακόμα μεγαλύτερη φρίκη προκαλεί η πλήρης «γύμνια» της εταιρείας και του κράτους να ελέγξουν και να σταματήσουν τη διαρροή της ραδιενέργειας, ακριβώς γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε εξ αρχής ήταν η απρόσκοπτη ροή της κερδοφορίας των μονοπωλιακών κολοσσών. Ανατριχιάζει κανείς διαβάζοντας ότι οι εργάτες στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα χρησιμοποιούν μείγματα... ροκανιδίων, εφημερίδων και τσιμέντου για να σταματήσουν τη διαρροή, ενώ για να μάθουν από πού προέρχεται χρησιμοποιούν άλατα μπάνιου που δίνουν γαλακτερό χρώμα! Η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα έρχεται με τραγικό τρόπο να επιβεβαιώσει ότι ο καπιταλισμός δεν καταστρέφει μόνο τις παραγωγικές δυνάμεις, τη δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, αλλά απειλεί την ίδια την ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη. Δεν χαλιναγωγείται, δεν εξανθρωπίζεται. Ανατρέπεται. Τότε μόνο μπορεί να αρχίζει να ελπίζει η ανθρωπότητα.

***

Η εταιρεία ABPM παρέχει συμβουλές οργάνωσης επιχειρήσεων. Την Πέμπτη 14 Απρίλη πραγματοποιεί σεμινάριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις μετά τον Ν. 3899/17.12.2010». Οπως πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους «στο σεμινάριο αναπτύσσονται θέματα, που αφορούν (...) τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων μετά τις αλλαγές που προέκυψαν με τους νόμους 3899/2010, 3846/2010 και 3863/2010. Επίσης, αναλύονται ειδικά θέματα, όπως η δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας, η θέση μισθωτού σε διαθεσιμότητα κλπ., που συνιστούν ανατρεπτικές αλλαγές σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα».

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι: 1) Το πλαίσιο σύναψης ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και η δυνατότητα απόκλισης των μισθών έως το κατώφλι της ΕΓΣΣΕ. 2) Οι περιορισμοί στους όρους αμοιβής και εργασίας που είναι δυνατόν να εμπεριέχονται στις Διαιτητικές Αποφάσεις. 3) Το νέο πλαίσιο που προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας με δοκιμή. 4) Οι νέες ρυθμίσεις για τη μερική απασχόληση. 5) Ποιες προσαυξήσεις αμοιβών της μερικής απασχόλησης καταργήθηκαν με τις νέες ρυθμίσεις. 6) Χρονική επέκταση της δυνατότητας μετατροπής της πλήρους σε εκ περιτροπής απασχόληση. 7) Η δυνατότητα κατάτμησης της άδειας και τo πλαίσιο που διέπει τη χορήγηση αδειών στους μισθωτούς μετά τις αλλαγές που προβλέπονται στο Ν. 3846/2010. 8) Οι τρόποι υπολογισμού των επιδομάτων εορτών, των αποδοχών αδείας, του επιδόματος αδείας, της αποζημίωσης απολύσεως κλπ., των απασχολουμένων με καθεστώς πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Ακόμα, η απασχόληση μισθωτού την έκτη ημέρα της εβδομάδας, οι νέες ρυθμίσεις που διέπουν την απασχόληση συνταξιούχων, η καθιέρωση εκ περιτροπής εργασίας, οι δυνατότητες θέσης μισθωτών σε διαθεσιμότητα...

Η εταιρεία δηλαδή δίνει τα φώτα της σε επιχειρήσεις για ολοκληρωτικό πετσόκομμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στον καπιταλισμό δεν κερδίζουν μόνο όσοι τους δίνεται η δυνατότητα να απασχολούν εργάτες έναντι πινακίου φακής, αλλά κι αυτοί που τους κατατοπίζουν πώς ακριβώς θα το κάνουν.

Και τα κέρδη τους ...επιδοτούνται απ' τον ΟΑΕΔ καθώς όπως ενημερώνει η εταιρεία «το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ»!!! Γιατί όχι; «Σάλιο δεν υπάρχει» για τους εργάτες και τους ανέργους. Για τους επιτήδειους υπάρχει άφθονο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδικάστηκε αποζημίωση στην ΤΕPCO (2014-08-27 00:00:00.0)
Με σημαία την αύξηση της συμμετοχής στη διά βίου κατάρτιση (2013-05-30 00:00:00.0)
Σχέδια επί χάρτου για αποζημιώσεις από την TEPCO... (2011-05-04 00:00:00.0)
Για πενιχρές αποζημιώσεις ετοιμάζεται η ΤEPCO (2011-04-16 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κοροϊδία από αρχές και εταιρεία (2011-04-13 00:00:00.0)
«Οχι» στην εξαθλίωση (2011-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ