Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάτω τα χέρια απ' το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αθήνας

Κινητοποίηση, χτες, γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων του σχολείου και μαζικών φορέων

Κάτω τα χέρια από το Ειδικό Σχολείο Κωφών της Αθήνας, κανένα κλείσιμο ειδικού σχολείου, όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Ειδική Αγωγή, απαίτησαν οι εργαζόμενοι, οι γονείς και κηδεμόνες των κωφών και βαρήκοων μαθητών και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κωφών Αθήνας, στους Αμπελόκηπους, με κινητοποίηση, χτες, μαζί με πλήθος φορέων.

«Οχι στο κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου Κωφών, η μόρφωση είναι δικαίωμα», «Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία για να δώσουν δισ. στην ολιγαρχία. Ξεσηκωμός», έγραφαν μερικά απ' τα πανό και πλακάτ που κρατούσαν οι κωφοί, οι γονείς και εκπαιδευτικοί. Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση στο σχολείο της αγοράς βλέπει τους μαθητές ως ισοζύγιο εσόδων - εξόδων και πετάει εκτός Εκπαίδευσης τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σ' αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας κλείνει το πρώτο ειδικό σχολείο της χώρας, στο όνομα του κόστους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες και το κεφάλαιο. «Επιδίωξή τους είναι να καταργήσουν τις όποιες υπάρχουσες δομές Ειδικής Αγωγής, να εντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα κοινά σχολεία, όπου εξαιτίας της έλλειψης ειδικής μέριμνας θα είναι αφημένα και καταδικασμένα στην περιθωριοποίηση», τόνισαν.


Οι συγκεντρωμένοι, δηλώνοντας «Κανένα σχολείο να μην κλείσει, ανατροπή και αγώνας είναι η μόνη λύση», έκαναν πορεία, μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, στην οδό Τσόχα. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των εμπόρων και της ολιγαρχίας», φώναξαν έξω απ' τη Διεύθυνση. Ακολούθησαν παρεμβάσεις των φορέων. Μίλησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των γονέων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Ενωσης Γονέων του 7ου Διαμερίσματος της Αθήνας, των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΣΕΜΙΣΕΑ), συλλόγων κωφών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΚΕΑΤ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ