Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χτες ολόκληρη η δικογραφία για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια, προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες των πολιτικών που διατέλεσαν υπουργοί Αμυνας το διάστημα 1998 - 2002. Ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρόδης διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης - που στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τη Βουλή - και τα δύο σκέλη της δικογραφίας για τα υποβρύχια, δηλαδή για το χρονικό διάστημα 1998 - 2002 και 2002 - 2009.

Στο πρώτο σκέλος 1998 - 2002, θα ερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου, αλλά και μελών του τότε ΚΥΣΕΑ, που ενέκριναν απευθείας τις αναθέσεις της ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού. Στην αρμοδιότητα της Βουλής θα είναι και η διερεύνηση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τριών υποβρυχίων τύπου «Ποσειδών», που στη συνέχεια υπέγραψαν τις συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Ολα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, πλην του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το εισαγγελικό έγγραφο της εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου κατονομάζει ευθέως το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου. Το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας αφορά στην περίοδο 2002 - 2009 και τους πρώην υπουργούς Γ. Παπαντωνίου, Β. Μεϊμαράκη, Σπ. Σπηλιωτόπουλο και Ε. Βενιζέλο.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής με καθυστέρηση τριών μηνών πρόταση 84 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητάει να συζητηθεί το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί προκειμένου να διερευνήσει το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία της ΖΗΜΕΝΣ». Για να προχωρήσει η Βουλή στο επόμενο στάδιο της λεγόμενης «προανακριτικής» απαιτείται αίτηση 30 βουλευτών και απόφαση της Ολομέλειας με απόλυτη πλειοψηφία (151) και μυστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ