Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα

Ολοι στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στη μεγάλη διεθνιστική εκδήλωση υποδοχής που οργανώνει το ΠΑΜΕ!

Αποψη από τον εξωτερικό χώρο της σημερινής εκδήλωσης
Αποψη από τον εξωτερικό χώρο της σημερινής εκδήλωσης
Ξεκινά σήμερα το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με τη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, στις 6.30 το απόγευμα. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 10 Απρίλη, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν αντιπροσωπείες με τους ξένους αντιπροσώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 800.

Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ενώ τη στήριξή του στο Συνέδριο εκφράζει και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης. Ακόμα, το συνέδριο της ΠΣΟ χαιρετίζει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, που σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την εργατική τάξη και τις σύμμαχες αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο χώρο των ΕΒΕ, η ΠΣΟ, που εκπροσωπεί πάνω από 80 εκατομμύρια εργάτες από όλο τον κόσμο, να επιλέγει την Αθήνα για τη διεξαγωγή του 16ου Συνεδρίου της.

Αποτελεί, όμως, ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και ευθύνη για το ΠΑΜΕ, που με την πλούσια αγωνιστική δράση, που ανέπτυξε όλα τα χρόνια, έχει εμπνεύσει πολλά ταξικά συνδικάτα στον κόσμο και έχει δώσει νέα ώθηση στην ανασυγκρότηση της διεθνικής αυτής οργάνωσης σε κατεύθυνση έξω και μακριά από τις επιλογές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η μαζική παρουσία των ανθρώπων του μόχθου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας όχι μόνο στους συνέδρους της ΠΣΟ, αλλά και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται να απαλλαγούν από την εκμετάλλευση των πλουτοκρατών». Απευθύνοντας σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή εκδήλωση, τονίζει: «Από αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Οι προετοιμασίες συνεχίζονταν με μεράκι μέχρι τελευταία στιγμή
Οι προετοιμασίες συνεχίζονταν με μεράκι μέχρι τελευταία στιγμή
Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες για τη σημερινή εκδήλωση συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή, αποτυπώνοντας την περηφάνια με την οποία η εργατική τάξη της χώρας μας υποδέχεται ένα τόσο σημαντικό για το διεθνές εργατικό κίνημα γεγονός: «Εδώ και μέρες δουλεύουμε πυρετωδώς για να ετοιμάσουμε τους χώρους που θα φιλοξενήσουν αυτό το σπουδαίο γεγονός για το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα τώρα μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης, ώστε να μπορεί να συντονίζει τη δράση του το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», τόνισε στον «Ρ» ο Ιωνας Παπανδρεόπουλος, που συμμετείχε στις εργασίες των προετοιμασιών.

Την ίδια στιγμή, καθώς το γεγονός αφορά την εργατική τάξη όλης της χώρας, εκδήλωση αφιερωμένη στην ΠΣΟ διοργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Πέρα από τα πούλμαν που δρομολογούνται (βλ. διπλανή στήλη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάνουν στο χώρο της εκδήλωσης: Από το Σύνταγμα και από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Φάληρο: Με τη γραμμή του τραμ Σύνταγμα - Νέο Φάληρο, στη στάση «Αγία Σκέπη». Από το σταθμό του μετρό Συγγρού - Φιξ: Με τη λεωφορειακή γραμμή 550, στη στάση «Φόρος».

Αντιπρόσωποι από 104 χώρες

Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το προεδρικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΠΣΟ, Μοχάμεντ Σαμπάν Αζούζ, υπογράμμισε ότι τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο θα καθορίσουν το μέλλον του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος. Στην απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο αναφέρθηκε ο γγ της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος, λέγοντας πως στο προηγούμενο συνέδριο, πριν πέντε χρόνια, συμμετείχαν 503 αντιπρόσωποι από 64 χώρες, για φέτος υπολόγιζαν να συμμετάσχουν γύρω στους 600 αντιπροσώπους και τελικά θα συμμετάσχουν 828 από 104 χώρες. Οπως τονίστηκε, βήματα πρέπει να γίνουν για τη μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών της εργατικής τάξης, καθώς αυτές αντιστοιχούν μόλις στο 22% των συνέδρων. Επιπλέον στην ΠΣΟ έφτασαν 2.000 σελίδες με προτάσεις εκατοντάδων οργανώσεων για το Συνέδριο.

Στο μεράκι των 150 εθελοντών εργαζομένων που δούλεψαν και θα δουλέψουν για το στήσιμο, την προπαγάνδιση και τη διεξαγωγή του συνεδρίου αναφέρθηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Μπάμπης Βορτελίνος, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσιάζοντας σε οθόνη τα πανό, τα υλικά, το σχέδιο των δύο γηπέδων - του Τάε Κβο Ντο και του ΣΕΦ - όπου θα γίνουν η συγκέντρωση και οι εργασίες του συνεδρίου.

Αλλωστε, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνουν συνελεύσεις των Περιφερειακών Γραφείων της ΠΣΟ, αλλά και διάφορες δραστηριότητες, όπως επισκέψεις των συνέδρων και καταθέσεις στεφανιών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο άγαλμα του Σιμόν Μπολίβαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ