Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Διοργανώνεται από το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο στις 23, 24 και 25 του Μάρτη

Ειδική σύνοδος με τη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων από την ΠΓΔΜ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 του Μάρτη, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο στις 23, 24 και 25 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη. Αναγκαιότητα που προέκυψε από τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην ΠΓΔΜ ως αποτέλεσμα των ΝΑΤΟικών σχεδίων να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή προκειμένου να σταλούν περισσότερα στρατεύματα στη γειτονική χώρα.

Η ειδική σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΑντιΝΑΤΟικής συνάντησης κομμάτων και κινημάτων της Βαλκανικής που θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από όλες σχεδόν τις Βαλκανικές χώρες αλλά και διακεκριμένοι Ελληνες, παράγοντες της πνευματικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο θα πραγματοποιηθούν υπό τον τίτλο «Δύο χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς ο πόλεμος συνεχίζεται στα Βαλκάνια. Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται ΑντιΝΑΤΟική Βαλκανική Συνάντηση Κομμάτων και Κινημάτων αλλά και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικό, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γελοιογραφίας κλπ.). Οι εκδηλώσεις του τριημέρου θα ολοκληρωθούν με το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Συλλαλητήριο και πορεία την Κυριακή 25 του Μάρτη που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Λευκό Πύργο.

Στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται: Θεατρική παράσταση στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Πρόκειται για μια «θεατρική διαδρομή από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των βαλκανικών λαών», που θα παρουσιάσουν το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο και οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Επίσης το διήμερο 23 - 24 του Μάρτη (Παρασκευή και Σάββατο) στο κτίριο Α' της αποθήκης Β' του Λιμανιού θα λειτουργεί αντιπολεμική έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τους βομβαρδισμούς και τις αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις, έκθεση ζωγραφικής μαθητών από τη Ρουμανία και έκθεση γελοιογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ