Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εμπαθείς φωνασκίες, η κριτική στον τρομονόμο

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε, ότι η κριτική στο νομοσχέδιο προέρχεται από άγνοια

«Εμπαθείς φωνασκίες και μεγαλοστομίες» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος την κριτική που ασκείται στο τρομονομοθέτημα από το νομικό κόσμο, κοινωνικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ.

Σε χτεσινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», ο Μ. Σταθόπουλος δείχνει ενοχλημένος από την κατακραυγή που προκάλεσε ο τρομονόμος και δεν αποδέχεται την κριτική. Επίσης, ανέφερε ότι στις προθέσεις του είναι να καταθέσει το σχέδιο νόμου όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη Βουλή και χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, προκειμένου να φτάσει «αλώβητο» στο Κοινοβούλιο, όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναμένεται να το ψηφίσουν με σύντομες διαδικασίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο τρομονόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα και προεξόφλησε ότι δε θα δεχτεί να γίνουν σοβαρές αλλαγές στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, παρά μόνο επιμέρους διορθώσεις.

«Υπάρχει όλη η ευχέρεια για το σύντομο νομοσχέδιο, είπε, ένα νομοσχέδιο που έχει 10 άρθρα, να γίνει συζήτηση. Ηδη έχουν εκφραστεί απόψεις, εννοώ τις σοβαρές απόψεις και όχι τις διάφορες εμπαθείς φωνασκίες και μεγαλοστομίες που ακούγονται. Τις σοβαρές απόψεις τις εξετάζουμε και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε κάποιες επιμέρους διορθώσεις. Αυτό ήταν το νόημα και το είχα δηλώσει από την αρχή, της δημοσιοποίησης, χωρίς άμεση κατάθεση στη Βουλή. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό δε θα καθυστερήσει πολύ».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται το τρομονομοθέτημα ότι δεν ορίζεται με ακρίβεια ο όρος εγκληματική οργάνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρ' όλες τις προσπάθειες, ουσιαστικά δεν απάντησε και δήλωσε ότι «αυτό θα αφεθεί στην ερμηνεία» του νόμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος για τον τρομονόμο, απάντησε και ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι «η κριτική που ασκείται προέρχεται από άγνοια»! Με άλλα λόγια ο Δ. Ρέππας μάς λέει ότι διαπρεπείς νομικοί, όπως οι Ι. Μανωλεδάκης, Γ. Κασιμάτης, Γ. Α. Μαγκάκης, Γ. Πανούσης, Ν. Παρασκευόπουλος, Α. Καράς, Χρ. Αργυρόπουλος κ.ά. κάνουν κριτική, αν και αγνοούν το νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο Δ. Ρέππας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι με το νομοσχέδιο «γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών».

Παράλληλα, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για αντιτρομοκρατικό νόμο» και πως «οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται σε αρμονία με τις προβλέψεις του Συντάγματος», ενώ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτύπωση των όσων συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο, στο Παλέρμο της Σικελίας.

Τέλος, σχετικά με το ντοκιμαντέρ του ΒΒC, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές αρχές δεν επιθυμούν την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, γιατί ενέχονται παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Τύπου έδειξε να ενοχλείται και δήλωσε ότι «αυτό είναι πρωτάκουστο και συνιστά αθλιότητα να ισχυρίζεται κάποιος κάτι τέτοιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ