Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μου ζήτησε να καταθέσω ότι τον χτύπησαν»!

Παραθέτουμε ορισμένα αποκαλυπτικά αποσπάσματα από την ένορκη εξέταση του Γ. Καβαλιέρη, που έγινε κατ' αντιπαράσταση με τον μηνυτή Ι. Κωνσταντινίδη.

Ερώτηση ανακριτή: «Εγινε τελικά κανένα επεισόδιο μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Κωνσταντινίδη τη στιγμή εκείνη, μεταξύ εκείνων που έμπαιναν και έβγαιναν, του Μανουσογιαννάκη και του Κωνσταντινίδη;».

Καβαλιέρης: «Με τον Μανουσογιαννάκη ειδικά δεν έγινε κανένα επεισόδιο, αφού εκείνος δε σηκώθηκε καθόλου από την καρέκλα του. Οι άλλοι του ζητούσαν επίμονα να τους επιστρέψει κάποια χρήματα που τους είχε πάρει για να τους μπαρκάρει ή για να τους χορηγήσει διπλώματα. Επεισόδιο δεν έγινε, παρά μόνο οι παρευρισκόμενοι του έλεγαν ότι είναι απατεώνας και ότι καταχράται τα χρήματα των ανέργων ναυτικών γιατί έχει την κάλυψη του αρχηγού του λιμενικού σώματος, στο οποίο ανήκε και ο κ. Κωνσταντινίδης».

Ερώτηση ανακριτή: «Τις απειλές, την εξύβριση, τον ξυλοδαρμό και την εξαιτίας αυτού υπογραφή της επιταγής, τις αντιληφθήκατε, δηλαδή ήσασταν παρών, όταν έγιναν όλα αυτά;».

Καβαλιέρης: «Εγώ ήμουν παρών, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα λέει ο κ. Κωνσταντινίδης. Δηλαδή δεν τον χτύπησαν, δεν τον έβρισαν, δεν τον απείλησαν και τον εξανάγκασαν να υπογράψει την επιταγή. Την υπέγραψε με τη θέλησή του, γιατί ο ναυτικός ήθελε να φύγει και δεν είχε άλλα περιθώρια. Δεν είδα να εμφανιστεί κάποια κυρία στο γραφείο του Κωνσταντινίδη κατά τη διάρκεια των γεγονότων αυτών. Εμένα ο κ. Κωνσταντινίδης μου υποσχέθηκε να εργαστώ στην εταιρία Παναγόπουλου, επειδή είμαι άνεργος, για να καταθέσω στο Δικαστήριο ότι τον χτύπησαν, τον απείλησαν και ότι δημιούργησαν επεισόδιο εναντίον του και χτες στο γραφείο του μου είπε ότι οτιδήποτε χρειαστώ θα είναι στη διάθεσή μου εάν καταθέσω ό,τι ήθελε εκείνος. Εγώ ποτέ δεν είδα να δέρνουν τον Κωνσταντινίδη κατά τη διάρκεια του συμβάντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ