Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η έκκληση της Επιτροπής Αγώνα

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στον «Τρομονόμο» έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω έκκληση:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε δημοκρατικό χρέος μας να υψώσουμε τη φωνή μας και να εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία που μας διακατέχει για το μέλλον των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, που ο λαός μας με βάσανα, κόπους και θυσίες έχει κατακτήσει.

Το προσχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει τη βούληση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα κελεύσματα και στις πιέσεις των γνωστών ξένων κέντρων, τα οποία επιθυμούν την αδιατάρακτη επιβολή των επιδιώξεων και των σχεδίων τους ανά την υφήλιο.

Με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ακυρώνονται στοιχειώδεις δημοκρατικές εγγυήσεις, ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι, που αν δεν αντιδράσει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, θα οδηγήσουν σε μια εφιαλτική, οργουελικού τύπου έμπρακτη αναίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του λαού μας. Με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου:

  • Επεκτείνονται οι παρακολουθήσεις των επικοινωνιών, των ιδιωτικών χώρων, με όλα τα σύγχρονα μέσα, ενώ διευκολύνεται παραπέρα η συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων.
  • Καταργείται η συμμετοχή των ενόρκων στα σχετικά δικαστήρια.
  • Καθιερώνεται η υποχρεωτική λήψη DNA, ενώ ανοίγεται παράθυρο για τη συστηματική συλλογή τέτοιων στοιχείων και την αξιοποίησή τους για άλλους σκοπούς.
  • Νομιμοποιείται η διείσδυση πρακτόρων των διωκτικών αρχών, εξασφαλίζοντας την ατιμωρησία τους.
  • Δίνεται η δυνατότητα κατασκευής ενόχων μέσω της δυνατότητας ανώνυμης κατάθεσης μαρτύρων, ενώ κάμπτεται η αρχή της αμεσότητας της δίκης και περιορίζονται τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου. Στην πράξη δημιουργείται η δυνατότητα για ένα εφιαλτικό σκοτεινό δίκτυο σκευωριών διαπλοκής του εγκλήματος και των διωκτικών αρχών.

Στόχος του προσχεδίου νόμου δεν είναι η καταστολή του εγκλήματος. Αλλωστε, το νομοθετικό πλαίσιο, που υπάρχει, είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των όποιων εγκληματικών ενεργειών.

Πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και των υποστηρικτών αυτών των επιλογών είναι να πληγεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, για να καθορίζει ο ίδιος τη ζωή και το μέλλον του.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη".

Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να ορθώσει το ανάστημά του, να κινητοποιηθεί, να δηλώσει ένα περήφανο ΑΡΝΟΥΜΑΙ, να ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ