Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
«Δυο χρόνια μετά... είμαστε παρόντες»

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ, 70 φορείς και προσωπικότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει συντονιστική γραμματεία. Με αφορμή, την τραγική δεύτερη επέτειο από την έναρξη των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, τα μέλη της γραμματείας καλούν το λαό του νομού να δώσει βροντερό «παρών» στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και να διαδηλώσει στην πορεία που θα ακολουθήσει, την αντίθεσή του στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει», υπογραμμίζουν οι φορείς στην ανακοίνωσή τους, «να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά των πολέμων και των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ». Οι τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνουν, στα Βαλκάνια δημιουργούν εύλογα μεγάλη ανησυχία, γιατί επιβεβαιώνουν ότι στην περιοχή μας «εξελίσσεται ένα συνεχές ραδιενεργό έγκλημα αλλά και ένα σχέδιο ακόμη μεγαλύτερης αποσταθεροποίησης που μπορεί να οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη στα Βαλκάνια με καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς, τη χώρα και την περιοχή μας».

Διαδηλώνουμε και αγωνιζόμαστε, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι φιλειρηνιστές, για να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να επιστρέψουν στη χώρα μας οι στρατιώτες και οι φοιτητές. Παλεύουμε, για να σταματήσει η κυβέρνηση της χώρας μας, να διευκολύνει το ΝΑΤΟ και να απομακρυνθεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιχειρήσεις. Αγωνιζόμαστε, για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να καταστραφούν τα πάσης φύσεως πυρηνικά όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ