Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για την επικείμενη λειτουργία της ΑΒΥΤ ΑΕ

Επίκαιρη Ερώτηση για την επικείμενη λειτουργία της ΑΒΥΤ ΑΕ στη Λεύκα Πατρών κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης.

Στο κείμενο της Ερώτησης υπογραμμίζεται: «Η επικείμενη λειτουργία της ΑΒΥΤ ΑΕ (Αχαϊκή Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας) στη Λεύκα Πατρών, στις πρώην εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ελαστικών Πιρέλι, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει προγραμματική συμφωνία με την ΑΒΥΤ ΑΕ για τη συναρμολόγηση και επισκευή ηλεκτρονικών οπλικών συστημάτων, σε αεροσκάφη, φρεγάτες, τανκ, ηλεκτρονικούς εγκεφάλους πυραύλων κ.λπ..

Η ενέργεια αυτή, στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων - ιδιωτικοποιήσεων, παραχωρεί αρμοδιότητες - δραστηριότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ)κ.α. στο ιδιωτικό κεφάλαιο αυξάνοντας την εξάρτηση της χώρας μας από στρατιωτικό - βιομηχανικά συμπλέγματα και φαίνεται ότι συσχετίζεται άμεσα με τον εκσυγχρονισμό της πυρηνικής βάσης του Αράξου.

Παράλληλα, εγκαθίσταται στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της Πάτρας με τεράστιους κινδύνους όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής».

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός αν η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στη λειτουργία της ΑΒΥΤ ΑΕ στην περιοχή Λεύκα Πατρών. Και τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστεί ο κρατικός χαρακτήρας της ΕΒΟ, στην υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο της εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής άμυνας, χωρίς παραχωρήσεις των δραστηριοτήτων της στις πολυεθνικές και μακριά από τα ΝΑΤΟ - ιμπεριαλιστικά σχέδια της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ