Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κατά των αγροτών

Βεβαίως, την κύρια ευθύνη για το κύμα μαζικών διώξεων σε βάρος των αγροτών, αλλά και για τη μη υλοποίηση του νόμου περί παραγραφής των «αδικημάτων» που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, την έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Διότι αυτή επιχειρεί - χρησιμοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό και τη Δικαιοσύνη - να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, ώστε να σταματήσουν την πάλη τους για το ψωμί και δίκιο και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Και η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη - θα υποστεί και θα πληρώσει το πολιτικό κόστος - αν, τελικά, ο Αρειος Πάγος αποφασίσει σύμφωνα με την εισήγηση του Π. Δημόπουλου και έτσι θα συνεχιστούν οι μαζικές δίκες αγροτών στα «αγροτοδικεία» που έχουν στηθεί καθ' άπασαν την ελληνική επικράτεια.

Θα πρέπει, όμως, να σκεφτούν οι κυβερνώντες ότι μ' αυτή την τακτική δημιουργείται «πολιτικό πρόβλημα» στη χώρα μας, το οποίο οδηγεί σε «πολιτική εκτροπή», καθώς ένα ολόκληρο κοινωνικό στρώμα - η αγροτιά που αποτελεί κοντά στο 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας μας - βρίσκεται, εδώ και τέσσερα χρόνια συνεχώς «υπό διωγμόν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ