Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Αντιπερισπασμοί με «δάνεια»

Να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα της προέλευσης των οικονομικών πόρων του κόμματός του επιχειρεί ο Δ. Αβραμόπουλος, μοιράζοντας «διαφάνεια» στα λόγια.

Ο αρχηγός του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών χρησιμοποιεί την... αίτηση για δάνειο ύψους 100 εκατ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα, ως προπαγανδιστικό πυροτέχνημα για να σπείρει σύγχυση σχετικά με τους πόρους του κόμματός του, καθώς και να «εξουδετερώσει» τα εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις μέχρι τώρα δραστηριότητές του (μετακίνηση με ελικόπτερο του εφοπλιστή Λιβανού, ανάληψη εξόδων από ανώνυμο «φίλο» για την εκδήλωση στο Ζάππειο, έξοδα για καινούρια γραφεία και υπαλληλικό προσωπικό, κ.ο.κ.). Στο πλαίσιο αυτό ο Δ. Αβραμόπουλος επιχείρησε χτες να δώσει συνέχεια στον αντιπερισπασμό του με το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα και «διέρρευσε» στις εφημερίδες επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας Θ. Καρατζά, στην οποία αναφέρει ότι βάζει ως εγγύηση για τη χορήγηση του δανείου την οικία του επί της οδού Χρυσαλλίδος στην Κηφισιά. Την «εκ του ασφαλούς» ουσιαστικά αυτή κίνησή του επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά και για το λόγο αυτό δημοσιοποίησε προηγούμενη επιστολή του στον Θ. Καρατζά, στην οποία περισσεύουν τα περί διαφάνειας στη δημόσια ζωή, για να καταλήξει ότι πρέπει να ενισχυθεί με το αιτούμενο δάνειο «μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην ισχυροποίηση των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο Δ. Αβραμόπουλος φροντίζει να βάζει μεγαλεπήβολους στόχους, προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεγελάσει κάποιους αφελείς. Είναι χαρακτηριστικός από αυτή την άποψη ο στόχος που έθεσε για τις επόμενες εκλογές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι στην εξουσία. Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» υποστήριξε ότι «από τη στιγμή που θα χαθούν οι εκλογές για το ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα άλλο κόμμα. Προσέξτε όμως: Το ποιο θα είναι αυτό, μόνο οι εκλογές θα το δείξουν»! Στο πλαίσιο των πυροτεχνημάτων περιλαμβάνεται ακόμα η πρόταση για μετακίνηση της έδρας του αρχηγού του κράτους έξι μήνες στην Αθήνα και έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ