Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τώρα το... θυμήθηκε!

Πάνω από μια βδομάδα, οι εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν την προκλητική θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, «δε δίνω δεκάρα τσακιστή» για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, που είχε διατυπωθεί στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Τη θέση αυτή, επέκριναν -έστω και εκ των υστέρων- ακόμη και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ομως, ο επί των Οικονομικών -χαμογελαστός- υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, τηρούσε σιγήν ιχθύος, εκφράζοντας έτσι την κοινωνική αναισθησία που διακρίνει όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπηρετεί πιστά επί σειρά ετών.

Προχτές, όμως, ο Γ. Παπαντωνίου, μας... κούφανε. Με δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες ισχυρίστηκε ότι «ψεύδονται ασύστολα» όσοι μιλούν για απροθυμία του κράτους να συμβάλει στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού! Εφτασε μάλιστα στο σημείο, να αποποιηθεί -στα λόγια- την προαναφερόμενη δήλωσή του, προκαλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή (που την Κυριακή ζήτησε την παραίτηση του Γ. Παπαντωνίου) να αποδείξει πότε και πού είπε «δε δίνω δεκάρα τσακιστή για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού»!

Τώρα ξύπνησε ο κύριος υπουργός; Τώρα τα θυμήθηκε όλα αυτά; Η μήπως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ανάγκη αγωνιστικής περιφρούρησης των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων, με δηλώσεις που ανεβάζουν τη φραστική δικομματική αντιπαράθεση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ