Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χαμηλές, κινηματογραφικές «πτήσεις»...

Τις πρώτες τους δοκιμαστικές - γι' αυτό και «χαμηλές» - «πτήσεις» στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου θα παρουσιάσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στις 12 και 13/5, με τίτλο «Χαμηλές πτήσεις», που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, στον κινηματογράφο «Απόλλων» και στην Αποθήκη Δ`, Α` Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Οι ταινίες που θα προβληθούν προέκυψαν από την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε σινεμά;» που σχεδίασε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικής, κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η επαφή των μαθητών με την κινηματογραφική τέχνη, ακόμη και στο στάδιο της εφαρμογής της. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες μαθητές, ενώ 62 μαθητικές ομάδες προχώρησαν και στην παραγωγή ισάριθμων, πεντάλεπτων ταινιών, από το σενάριο και τους ρόλους, μέχρι τη λήψη (η τεχνική επεξεργασία έγινε σε επαγγελματικά εργαστήρια), εποπτευόμενες από επαγγελματίες σκηνοθέτες.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό (από δύο πρώτα, δεύτερα και τρίτα βραβεία και έξι τιμητικές διακρίσεις) και η τελετή απονομής θα γίνει στις 13/5 στο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι προβολές και τις δύο μέρες αρχίζουν στις 4 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ