Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλικές... απορίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ερώτημα για όσους αυταπατώμενοι προσδοκούν και ελπίζουν, ότι η κυβέρνηση μπορεί να πειστεί και να αλλάξει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό, προς το καλύτερο (αν υπάρχει κανένας δηλαδή): Είναι δυνατόν να αλλάζει κανείς προτάσεις, χωρίς να αλλάζει μυαλά, δηλαδή πολιτική;

Γιατί βέβαια η περίφημη «δέσμη Γιαννίτση» δεν ήταν τεχνοκρατική πρόταση. Πολιτική πρόταση και πολιτική άποψη ήταν και έλεγε ένα και μόνο: Να πληρώσουν τα σπασμένα - και τα μέχρι σήμερα και τα μελλοντικά - οι εργαζόμενοι!

Σας φαίνεται μήπως ο Σημίτης για πρωθυπουργός που σκέφτεται να αλλάξει πολιτική; Προφανώς όχι. Αρα μια γλώσσα μόνο καταλαβαίνει. Μόνο την αγωνιστική αντίσταση στα σχέδιά του, μέχρι και την ανατροπή τους.

ΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ολόκληρος Κάρολος της Ουαλίας στην Ελλάδα και να μην πούνε κουβέντα; Κι αυτός βρε παιδί μου κατευθείαν από το λιμάνι της Καβάλας σε ένα κότερο και μην τον είδατε; Γιατί;

Να μην έρθει στην Αθήνα ο άνθρωπος; Να μη τον φιλοξενήσουμε; Κι όταν λέμε να τον φιλοξενήσουμε, εννοούμε όλα τα συναφή. Ας πούμε, να κλείσουμε όλους τους δρόμους της πόλης, να βάλουμε σημαιούλες και λάβαρα, να βγάλουμε στους δρόμους πάνοπλους αστυνομικούς και λοκατζήδες, να παρελάσουν οι μπάντες και όλα τα σχετικά.

Να βάλουν και οι κάθε λογής κυρίες του «πολιτικού κόσμου» που χαίρονται με κάτι τέτοια, τα συνολάκια τους, στις ανάλογες δεξιώσεις, μην πάνε τσάμπα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε ήταν σε φόρμα ο μηχανισμός μετά την επίσκεψη του Πάπα οπότε θα γίνονταν όλα στο λεπτό. Στο κάτω κάτω τι άλλο θέλει ο μέσος Αθηναίος πολίτης; Να στριμώχνεται όλη τη μέρα στο κέντρο και το βράδυ να πηγαίνει σπίτι του να βλέπει φιέστες.

Ασε τον πολιτικό προβληματισμό που στερηθήκαμε. Μετά το θέμα των σταυροφοριών που τέθηκε με την επίσκεψη του Πάπα, θα μπορούσαμε τώρα να μιλάμε για το εάν ορθώς το Στέμμα της Αγγλίας είναι στους Ουίνδσορ ή αν θα έπρεπε να είναι στους Στιούαρτ (βασιλικά σόγια είναι αυτά)!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ