Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι δικηγόροι παίζουν θέατρο

Η θεατρική ομάδα του ΔΣΑ
Η θεατρική ομάδα του ΔΣΑ
Στις μέρες μας και ο δικηγορικός κόσμος περνά μαύρες μέρες (Ασφαλιστικό και μύρια άλλα προβλήματα). Δεν τα βάφει, όμως, κατά τ' άλλα... μαύρα, παρά μόνο επί θεατρικής σκηνής, εμπνεόμενος από το μεταφορικό, συμβολικότατο σήμερα νόημα του έργου του Αλέκου Σακελλάριου «Ο θάνατός σου, η ζωή μου». Ιδού περί τίνος πρόκειται: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, εκτός από εικαστική, φωτογραφική, λογοτεχνική, περιηγητική ομάδα, πριν ενάμιση χρόνο δημιούργησε και θεατρική, η οποία από 10 έως 20 του Μάη θα παρουσιάσει στο θέατρο «Αθηνών», ως «μαύρη κωμωδία», το έργο του Σακελλάριου (ελεύθερη είσοδος). Η κωμωδία ανέβηκε μόνο μια φορά από το θίασο Λογοθετίδη και δε γυρίστηκε καν σε ταινία, όπως οι άλλες επιτυχίες του μεγάλου κωμικού στη δεκαετία του '50, λόγω του «πικρού» της θέματος.

Η θεατρική ομάδα του ΔΣΑ, μετά από χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, προσπάθησε να μην «παραστεί» επί σκηνής με ερασιτεχνίζουσα προχειρότητα, αλλά με κάποια επαγγελματική ποιότητα. Ετσι εξασφάλισε επαγγελματίες του θεάτρου, ενώ τέσσερις από τους δεκαπέντε δικηγόρους που μετέχουν στη διανομή των ρόλων έχουν σπουδάσει και θέατρο. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Ασπας Κυρίμη, με «ασπρόμαυρα», γκρίζα σαν τις μέρες μας σκηνικά-κοστούμια του Βασίλη Ζηδιανάκη, μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου, φωτισμούς του Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Βασίλης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βίκυ Πρωτογεράκη, Νικολέτα Τζανή, Βαγγέλης Γαβριελάτος, Ασπα Κυρίμη, Τζένη Σακκά, Λιάνα Τάταρη, Βασούλα Χειμωνάκου, Εύα Τσιμιανάκη, Ηλίας Αλουπογιάννης, Μαρία Λιακοπούλου, Κωστής Ρούσος, Λίζα Δρακοπούλου, Λίζα Μακρυγεώργου.

Η θεατρική ομάδα του ΔΣΑ θα προσπαθήσει σε συνεργασία με δικηγορικούς συλλόγους άλλων πόλεων να δώσει παραστάσεις και σε άλλες πόλεις το καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ