Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η χώρα

Χωρίς ταξί από τις 5 τα ξημερώματα είναι όλη η χώρα, λόγω της 48ωρης κινητοποίησης που κήρυξε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Τα ταξί θα κυκλοφορήσουν πάλι στις 5 τα ξημερώματα μεθαύριο Πέμπτη, ενώ για αύριο, στις 10 π.μ., οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αθήνα, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από την περιφέρεια, προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών με τα οχήματά τους.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας διεκδικεί την ικανοποίηση θεσμικών, οικονομικών και φορολογικών αιτημάτων του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Το ξεκαθάρισμα του κλάδου από τα ταξί που κυκλοφορούν παράνομα και η προστασία των αυτοκινητιστών ταξί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η προστασία από την εγκληματικότητα και η απαλλαγή των αυτοκινητιστών από την ευθύνη ελέγχου νομιμότητας των αλλοδαπών που μισθώνουν ταξί. Η θέσπιση οικονομικών και φορολογικών κινήτρων για σύγχρονα ταξί, καθώς και η θέσπιση αντιπροσωπευτικού κομίστρου που να ανταποκρίνεται στο κόστος λειτουργίας ταξί και τις ανάγκες επιβίωσης των αυτοκινητιστών. Η επιβολή ποινών στα φυσικά πρόσωπα που διαπράττουν παραβάσεις και όχι στις αφαιρέσεις αδειών και πινακίδων.

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας (ΕΠΣ) καλεί τους αυτοκινητιστές ταξί να δώσουν αγωνιστική - δυναμική παρουσία στη σημερινή και την αυριανή κινητοποίηση και επισημαίνει ότι η επόμενη κινητοποίηση πρέπει να βρει τον κλάδο έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, με το οποίο η κυβέρνηση εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της παράταξης, τόσο η πλειοψηφία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας όσο και η πλειοψηφία στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), στην ουσία είναι άξιοι συμπαραστάτες της κυβέρνησης, καθώς με τη στάση τους υπονομεύουν τη διεκδίκηση λύσεων στα «καυτά» προβλήματα του κλάδου (μείωση στην τιμή των καυσίμων, κυκλοφοριακό, απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των ταξί, ασυδοσία ασφαλιστικών εταιριών και εταιριών ανταλλακτικών, ασφαλιστικό ΤΣΑ κλπ.). Αντίθετα, προβάλλουν ως κεντρικό αίτημα το μητρώο ταξί, ενώ παράλληλα αρνούνται να διοργανωθούν συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, για να διαδηλώσουν οι αυτοκινητιστές ταξί την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ