Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Μετά το θάνατο η απέλαση

Απελάθηκαν 10 από τις 20 λαθρομετανάστριες που επέζησαν στο Μπέλες. Βρέθηκε κι άλλος νεκρός μετανάστης παγωμένος στη Ροδόπη

Απελάθηκαν 10 από τις 20 λαθρομετανάστριες που συνελήφθησαν στην περιοχή του Προμαχώνα, κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα την περασμένη Παρασκευή. Δύο ακόμη από τις κοπέλες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών εκτός κινδύνου, ενώ η τρίτη κοπέλα που νοσηλευόταν επέστρεψε χτες στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου. Στο Τμήμα παραμένουν επίσης άλλες 6 νεαρές κοπέλες, Ρουμάνες και Ουκρανές, λόγω του ότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα των γυναικών είχε απελαθεί κατά την προηγούμενη εβδομάδα από την αστυνομία Θεσσαλονίκης, η οποία και τις είχε προωθήσει έως και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αμέσως αφότου αφέθηκαν ελεύθερες οι κοπέλες, προσπάθησαν να διασχίσουν το Μπέλες, με στόχο να μπουν στο εσωτερικό της χώρας, με αποτέλεσμα δύο από αυτές η Σταν Μιρέλα από τη Ρουμανία και Χαντίρα Αντίλοβα από την Ουκρανία να παγώσουν και να χάσουν τη ζωή τους μέσα στα χιόνια.

Αλλος όμως ένας λαθρομετανάστης εξαντλημένος από το κρύο και την πείνα άφησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την τελευταία του πνοή σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Το πτώμα του άτυχου Ιρακινού λαθρομετανάστη βρέθηκε από βοσκό έξω από το χωριό Βέννα και όπως προέκυψε από τα έγγραφα που βρέθηκαν στα ρούχα του το θύμα ονομάζεται Γκόρκις Χαντζάρο και ήταν 52 ετών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Ιρακινού προήλθε από το δριμύ ψύχος και την εξάντληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ