Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπλόκα για οδηγούς και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί και κυρίως οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού από χτες και για έναν ολόκληρο μήνα θα αναπτύσσεται από τους τροχονόμους πιλοτικό πρόγραμμα για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από χτες 53 άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας βρίσκονται στους δρόμους, από τις 7 το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ, με σκοπό να εξομαλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Χτες οι τροχονόμοι προχωρούσαν σε απλές συστάσεις και επιβολή προστίμων σε όσους πάρκαραν παράνομα. Σήμερα θα επαναλάβουν τις συστάσεις, ενώ θα προχωρήσουν και στην αφαίρεση πινακίδων, ενώ από αύριο Τετάρτη το λόγο θα λάβουν οι γερανοί προς γνώση και συμμόρφωση των παραβατών.

Το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη, Νικολάου Γερμανού, Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου και Λεωφόρου Νίκης, και στους δρόμους που περικλείονται στους παραπάνω.

Πάντως παρά τις όποιες προσπάθειες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που αποφάσισε να εφαρμόσει το πρόγραμμα, τα αποτελέσματά του παραμένουν αμφίβολα, καθώς προκύπτει άμεσο πρόβλημα παρκαρίσματος, αφού χιλιάδες αυτοκίνητα θα παραμείνουν χωρίς χώρους στάθμευσης. Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε ότι για τα 350.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη, υπάρχουν μόνο 10.000 νόμιμες θέσεις στάθμευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ