Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξημένος 2,5% ο τζίρος στο δεκάμηνο

Αυξημένος κατά 2,5% εμφανίστηκε ο πραγματικός τζίρος στην αγορά κατά το δεκάμηνο Γενάρη - Οκτώβρη 1999, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΣΥΕ, οφείλεται στις αυξήσεις του όγκου λιανικών πωλήσεων των διαφόρων κατηγοριών ως εξής:

  • Των ειδών διατροφής κατά 3,1%.
  • Των ειδών ένδυσης - υπόδησης κατά 3,8%.
  • Των λοιπών ειδών κατά 3%.

Αντίθετα η κατηγορία επίπλων και οικιακού εξοπλισμού εμφάνισε μείωση κατά 0,2%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην περιφέρεια πρωτεύουσας η λαϊκή κατανάλωση παρουσίασε στο παραπάνω διάστημα αύξηση κατά 2,6%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αυξήθηκε κατά 3,2%.

Τέλος, μόνο τον περασμένο Οκτώβρη ο πραγματικός τζίρος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% στο σύνολο της χώρας, λόγω των αυξήσεων που παρουσίασαν οι ομάδες «διατροφής» (0,6%), «ένδυσης - υπόδησης» (0,1%), «επίπλων και οικιακού εξοπλισμού» (0,1%) και «λοιπών ειδών» (0,3%). Τέλος, ο τζίρος στην υπόλοιπη χώρα σημείωσε αύξηση κατά 3,8%, ενώ στην περιφέρεια της πρωτεύουσας σημειώθηκε μείωση κατά 1,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ