Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περιμετρική

Λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (χωράφας) Καβάλας διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 19 Γενάρη, η Προοδευτική Δημοτική Κίνηση Καβάλας και η ΝΑΣ, προκειμένου αγωνιστικά να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την υλοποίηση των υποσχέσεών της για ενίσχυση της περιμετρικής οδού, με δεύτερο τμήμα που θα συνέβαλε στη μείωση της κίνησης διερχομένων τροχοφόρων από τις βόρειες συνοικίες της πόλης, γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στους κατοίκους.

Η συγκέντρωση, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, οργανώνεται με πρωτοβουλία της «Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας», με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη Ζαχαριάδη, και τη ΝΑΣ, με επικεφαλής το νομαρχιακό σύμβουλο Βασίλη Λιόγκα, που καλούν το λαό της περιοχής να δώσει μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση και να απαιτήσει την άμεση εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων, για διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών ζωής των κατοίκων των βόρειων συνοικιών.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου και Μαρίας Μπόσκου, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, για το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για τη δημιουργία του Β' τμήματος της περιμετρικής οδού Καβάλας, ο κ. Κ. Λαλιώτης απάντησε ότι δε χρειάζεται η περιμετρική αυτή οδός σε μια πόλη όταν υπάρχει παράκαμψη, εννοώντας την Εγνατία που θα κατασκευαστεί στο μέλλον...

Μέχρι όμως να κατασκευαστεί η Εγνατία, όλη η κίνηση των διερχόμενων τροχοφόρων, συμπεριλαμβανομένων βαρέων οχημάτων, περνά από τις βόρειες συνοικίες της πόλης, με τα στενά δρομάκια και δημιουργεί όχι μόνο πρόβλημα υπερβολικής ρύπανσης και ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα, αλλά και κινδύνους σοβαρών ατυχημάτων.

Οι κάτοικοι πάντως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για ικανοποίηση του αιτήματός τους, γιατί γνωρίζουν ότι καμία κυβέρνηση δεν ικανοποιεί λαϊκά αιτήματα χωρίς τους αγώνες του ίδιου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ