Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ζητούν να μονιμοποιηθούν

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και πορεία προς τη Βουλή, θα κάνουν σήμερα, στις 5.30 το απόγευμα, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων και οι επιτροπές Εκτάκτων 15 Δήμων της Αττικής, με αίτημα να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας τους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σχετική συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που έχουν συγκροτήσει οι παραπάνω Σύλλογοι και Επιτροπές, κατά την οποία κατήγγειλλαν την κυβέρνηση πως με την τροπολογία που προωθεί στη Βουλή γενικότερα για τους εργαζομένους στο Δημόσιο, διαιωνίζει το καθεστώς των εκτάκτων και δε δίνει λύση στο πρόβλημα. Αντιπρότειναν - σχετικό ψήφισμα θα καταθέσουν σήμερα στον πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής - την μονιμοποίηση όλων όσων υπηρετούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ή με σύμβαση έργου, ή σε έργα αυτεπιστασίας, ωστόσο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας τους. Το ίδιο ζητούν και για όσους εργαζόμενους έχουν προσληφθεί μέσα από δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά εργάζονται σε οργανωμένες υπηρεσίες των δήμων.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, προτείνει να μονιμοποιηθούν όσοι υπηρετούν, τουλάχιστον 16 μήνες, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου ή σε έργα αυτεπιστασίας και καλύπτουν πάγιες και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αντίστοιχα, όσοι έχουν προσληφθεί μέσα από δημοτικές επιχειρήσεις και εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά να μονιμοποιηθούν εφόσον έχουν 5ετή προϋπηρεσία.

Ανεξάρτητα από το τελικό περιεχόμενο που θα πάρει η τροπολογία της κυβέρνησης, το κύριο, οι πολιτικές της ευθύνες και επιλογές στην διατήρηση από τη μία των εκτάκτων και την ρουσφετολογική «αξιοποίησή» τους από την άλλη, παραμένει. Επιλογές που σχετίζονται με το... μέλλον που χαράσσει η κυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους, την μετατροπή δηλαδή του θεσμού σε επιχείρηση και των εργαζομένων σε απασχολήσιμους. Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση έχει στρώσει το έδαφος, δίνοντας στους Δήμους τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών και πρόσληψης προσωπικού έξω από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κάτι που τη σειρά του διασπά και την ενότητα του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ