Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Eθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Καταργούν τώρα και το συνέδριο

Πρωτοφανής «εκσυγχρονιστική» λογική

Σε συνέδριο - μαϊμού προχωράει η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ). Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) της ΕΣΑΕΑ στη συνεδρίασή του το Σάββατο 15 Γενάρη προχώρησε σε μια πρωτοφανή, παράνομη και αντικαταστατική για τα συνδικαλιστικά δεδομένα λαθροχειρία. Μέσω της ημερήσιας διάταξης αποφάσισε ουσιαστικά ότι δε θα γίνει συνέδριο αλλά μόνο εκλογές ΓΣ!

Πιο συγκεκριμένα, στο όνομα δήθεν της τήρησης του καταστατικού, που προβλέπει τριήμερο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, αλλά και θέλοντας να κάνει το παν για να μην μπορέσουν οι σύνεδροι να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά τα δικαιώματα των αναπήρων, αλλά και να μην μπορέσουν να ενημερωθούν για μια σειρά ζητήματα που αφορούν προβλήματα των αναπήρων, επιλογές της κυβέρνησης, αλλά, ιδιαίτερα, πεπραγμένα της πλειοψηφίας του ΓΣ, αποφάσισαν ότι όποιες συζητήσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές για ΓΣ.

Το συνέδριο λοιπόν θα αρχίσει την Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000 στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς επισήμων, κάτι που στην πράξη σημαίνει προεκλογική πασαρέλα. Οι εργασίες του τυπικά αρχίζουν την Παρασκευή το απόγευμα με την παρουσίαση των εισηγήσεων και το Σάββατο το πρωί θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά με την εκλογή του ΓΣ. Και για να κλείσουν το υποχρεωτικό του τριημέρου κάνουν το πρωτοφανές να συγκαλείται το συνέδριο μετά τις εκλογές να συζητήσει σε τρία τμήματα το Σάββατο το απόγευμα τα προβλήματα των τριών κατηγοριών αναπήρων, ενώ την Κυριακή το πρωί, σε ολομέλεια το συνέδριο θα συζητήσει και στη συνέχεια θα ψηφίσει το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας για το διάστημα 2000 - 2003!

«Μέσω αυτών των μεθοδεύσεων η κυβερνητική πλειοψηφία του ΓΣ αποκαλύπτει το φόβο της ότι, μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης, της ενημέρωσης αλλά και της προβολής στο συνέδριο της αγωνιστικής διεξόδου που προτείνει η ΕΣΚ, θα επαναλαμβανόταν αυτό που έγινε στο προηγούμενο συνέδριο και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση. Δηλαδή, πολλοί σύνεδροι να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο της ΕΣΚ την αγωνιστική λύση και να ψηφίσουν τους υποψηφίους της ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΑμΕΑ.

Στη συνέχεια η ΕΣΚ καταγγέλλει ως αποκλειστική υπεύθυνο γι' αυτή την κατάσταση την κυβέρνηση, που στηρίζει τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές στη συγκεκριμένη Συνομοσπονδία. Και αυτό όταν είναι γνωστή η σχέση των κυβερνητικών στελεχών της ΕΣΑΕΑ με τα διάφορα αμαρτωλά προγράμματα της ΕΕ για τους αναπήρους, όταν είναι γνωστό ότι ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του εκπροσώπου της ΕΣΚ στο ΓΣ, Χάρη Χουρδάκη, που στηριζόταν σε καταγγελίες και γνωστών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος, έχει κινηθεί με εντολή εισαγγελέα η διαδικασία του ελέγχου των οικονομικών της Συνομοσπονδίας από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, η ΕΣΚ καλεί τους αναπήρους να αντιταχθούν αγωνιστικά στο νέο πραξικόπημα και να επιβάλουν στην πράξη τουλάχιστον να γίνουν διαδικασίες συνεδρίου και όχι μια απλή εκλογική διαδικασία. Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση και καλεί τα άλλα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση ώστε να σταματήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το αναπηρικό κίνημα, το χώρο των αναπήρων ως χώρο ξεπλύματος της αντιλαϊκής της πολιτικής και τις οργανώσεις των αναπήρων ως εκλογικό της μηχανισμό. «Οι ανάπηροι, τα ΑμΕΑ, οι γονείς και κηδεμόνες, ξεπερνώντας τις οργανώσεις - μαϊμού και τα συνέδρια - μαϊμού θα βρουν το δρόμο να αντιταχθούν αγωνιστικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα των πολυεθνικών και της ΟΝΕ θέτει υπό διωγμό τα δικαιώματα των αναπήρων συνθλίβοντας τα όνειρά μας στις πασαρέλες της φιλανθρωπίας και της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας», καταλήγει η ΕΣΚ.

Τέλος, η ΕΣΚ καταγγέλλει την υποκριτική πράξη της πλειοψηφίας του ΓΣ να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 24 Γενάρη στις 11.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ