Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης

Καταγγελία της ΔΗΚΕΒΕ για το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπόρων που ζητά να περιοριστούν οι διαδηλώσεις

Αποπροσανατολιστική για το κίνημα των ΕΒΕ, άστοχη και «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης την πρόσφατη ενέργεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, να ζητήσει από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των πορειών και διαδηλώσεων των πολιτών, στο όνομα της προστασίας της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων.

«Η θέση αυτή της ΟΕΕΘ», τονίζει η ΔΗΚΕΒΕ, «εκτός του ότι είναι αντιδημοκρατική, δίνει λαβές σε δημάρχους γνωστούς για την αντιλαϊκή τους νοοτροπία (π.χ. Αθήνας), για εφαρμογή ανάλογων απαγορεύσεων. Γίνεται επίσης βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, που ψάχνει με το μικροσκόπιο να βρει φωνές που να συναινούν σε αυταρχικά μέτρα, παρόμοια μ' αυτά που πήρε κατά την επίσκεψη του αρχιμακελάρη Κλίντον. Στρέφεται δε και ενάντια σε συναδέλφους, γιατί πορείες κάνουν και οι φορείς των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και συνταξιούχων».

Η ΔΗΚΕΒΕ επισημαίνει ακόμα ότι η ενέργεια αυτή αναδεικνύει ένα θέμα που ούτε σαν «παρανυχίδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί», μπροστά στη χιονοστιβάδα των αντιλαϊκών μέτρων που προκύπτουν από την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Μέλημα της ηγεσίας των ΕΒΕ, τονίζει τέλος η ΔΗΚΕΒΕ, έπρεπε να είναι η μεθοδική προσπάθεια για συντονισμό της δράσης με άλλους φορείς που αγωνίζονται να σταματήσει η καθοδική οικονομική πορεία της χώρας, και όχι η προσπάθεια για επιβολή και άλλων αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ