Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1922 Διάβημα του ΣΕΚΕ(Κ) και της ΓΣΕΕ προς τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τις Εργατικές Συνομοσπονδίες της Ευρώπης και προς τη Σοβιετική Ρωσία για να βοηθήσουν στην προστασία των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και των αιχμαλώτων. Την ίδια περίοδο, τα ελληνικά στρατεύματα υποχωρούν άτακτα μπροστά στην αντεπίθεση των Τούρκων.

1944 Αρχίζουν οι μάχες του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Εβρου. Τελείωσαν νικηφόρα στις 3 Σεπτέμβρη.

1970 Γενική επίθεση των Παλαιστινίων αναγγέλλει το Πολεμικό Συμβούλιο του Αμμάν, που απορρίπτει το ειρηνευτικό σχέδιο Ρότζερς, ενώ τη συνέχιση του πολέμου κηρύσσει ο Γιάσερ Αραφάτ, πρόεδρος του συμβουλίου. Οι Παλαιστίνιοι αντάρτες καταλαμβάνουν το κέντρο του Αμμάν ύστερα από πολύνεκρες συγκρούσεις με τον ιορδανικό στρατό, ενώ 20 νεκροί και 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων παλαιστινίων και Ισραηλινών κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ - Ιορδανίας.

1971 Εγκαταλείπεται, έπειτα από πυρκαγιά, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μπάρι και Μπρίντιζι το ελληνικό οχηματαγωγό «Ελεάννα». Στο ναυάγιο χάνουν τη ζωή τους 39 άτομα.

1974 Διατάσσεται δικαστική έρευνα για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

1977 Η Σουηδία εξέρχεται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Συναλλαγματικών Ισοτιμιών και αποφασίζει την υποτίμηση της κορόνας κατά 10%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ