Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Σήμερα η αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση - πικετοφορία

Στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πρωτεύουσας δίνει την πρώτη δυναμική απάντηση

Η συγκέντρωση - πικετοφορία που διοργανώνουν σήμερα Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας, θα αποτελέσει την πρώτη δυναμική απάντηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της πρωτεύουσας. Σήμερα το απόγευμα εκεί στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα θα καταδικάσουν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συμμετέχει στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια.

Ηδη, πολλά εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές αλλά και μαζικοί φορείς προετοιμάζονται και καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Ακρως επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, με ανακοίνωσή τους, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επισημαίνουν ότι «μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της ΠΓΔΜ με απρόβλεπτες συνέπειες για τη Βαλκανική και ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στην οποία ανατίθενται νέες ευθύνες από το ΝΑΤΟ».

Η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζουν σ' άλλο σημείο, υλοποιώντας αυτή την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν παραχωρεί μόνο τα λιμάνια και τις επιμελητείες, αλλά συμμετέχει στη ΝΑΤΟική δύναμη επέμβασης και μετατρέπει το Γ' Σώμα Στρατού σε ΝΑΤΟικό τμήμα. Αυτή η πολιτική εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων και όχι τα συμφέροντα του λαού μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνας μας, καταλήγουν με ιδιαίτερη έμφαση τα μέλη του αντιπολεμικού κινήματος, ενάντια σ' αυτά τα σχέδια και απαιτούμε:

- Να μην φύγει κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορά μας.

- Να επιστρέψουν οι στρατιώτες από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

Δηλώνουμε, ότι θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους λαούς των Βαλκανίων:

- Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Για να ανατραπεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

- Για να μη λειτουργήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας που μέσω των κυβερνήσεων επεμβαίνει στο εσωτερικό άλλων χωρών.

Καλούν στη συγκέντρωση

- Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τη νεολαία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν δυναμικά στη σημερινή συγκέντρωση.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να συμμετάσχουν σήμερα στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος. Οπως, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, «χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη, όσων θέλουν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της περιοχής, είναι η δράση ενάντια στους ΝΑΤΟικούς τρομοκράτες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ».

- «Δε μεγαλώσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, για να υπηρετούν με κίνδυνο της ζωής τους τα ιμπεριαλιστικά και της ελληνικής πλουτοκρατίας συμφέροντα, να καταληστεύουν τους βαλκανικούς λαούς». Αυτό επισημαίνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ και Δημοσίου. Δε δίνουμε, υπογραμμίζουν σ' άλλο σημείο, το δικαίωμα στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα στρατευμένα παιδιά μας όπως αυτή θέλει έξω από τα σύνορά μας. Ολοι στη συγκέντρωση, καταλήγουν οι απόμαχοι της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ