Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... καρπερά

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΣΕΙ» η οικονομική πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Το δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και βέβαια αποτέλεσε το πολιτικό ανέκδοτο του διημέρου. Αν, μπορεί, βέβαια έστω και να γελάσει πλέον κανείς με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Τη δήλωση Παπαντωνίου συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, που μας είπε ότι «το δέντρο της ΟΝΕ έχει αρχίσει να καρπίζει». Μόνο που... ξέχασε να μας διευκρινίσει ότι αυτό αφορά τους ελάχιστους, που έχουν «αράξει» κάτω από τη σκιά του δέντρου!

Το γεγονός, μάλιστα, πως χρησιμοποίησε όρους αγροτικούς πρέπει να θεωρηθεί άκρως ειρωνικό, αφού ο Ελληνας αγρότης είναι μάλλον ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μαζέψει τους καρπούς αυτούς. Αλλωστε, δε θα είχε και νόημα. Αυτοί δεν... τρώγονται από κανονικούς ανθρώπους.

Πάντως, μας διευκρίνισε και το στίγμα της «κοινωνικής πολιτικής» της κυβέρνησης που συνιστάται λέει στη φράση «όχι ψίχουλα σε πολλούς». Προφανώς, εννοούν «ψίχουλα σε λίγους»!!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ από όλα αυτά βγήκε χτες και ο Σκανδαλίδης για να μας πει ότι μέσα «σε κλίμα σύνθεσης» προσπαθούν στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ να βρουν «τις καλύτερες λύσεις». Αν είναι έτσι, ας μην προσπαθούν άλλο. Μας υποχρέωσαν.

Πάντως, λέει, υπήρξαν και διαφωνίες σχετικά με όσα συζητήθηκαν για το κείμενο που θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή και αλλά σχετικά. Προφανώς, άρχισαν οι διαβουλεύσεις για τα «συνεδριακά κουκιά». Γιατί, βέβαια, δε φαντάζεται κανείς ότι διαφωνούσαν στις διατυπώσεις των ντοκουμέντων.

Είναι, όμως, αξιέπαινη η προσπάθεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα κλίμα ενότητας και συνεννόησης προς τα έξω για το κόμμα του. Να μην υπήρχαν όμως και οι καταγεγραμμένες συμπεριφορές των στελεχών του, που κάθε άλλο παρά ενδείξεις ενότητας είναι, θα ήταν και η δουλιά του πιο εύκολη! Αλλά, είπαμε, ΠΑΣΟΚ είναι αυτό. Πολιτική δεν αλλάζει, αλλά από ίντριγκες ...σκίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ