Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτική κομπίνα

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε γνωρίζουμε ποιος εξαπάτησε ποιον, το σίγουρο είναι πως επιβεβαιώνουν αυτό που έγραφαν τότε, το Μάρτη του 2001, στις αφίσες τους: «Ολοι μαζί μπορούμε». Τότε, που εμείς συμπληρώναμε πως αν πράγματι κάτι μπορούν όλοι μαζί, αυτό είναι το να συνεχίσουν να εξαπατούν τους εργαζόμενους.

Ετσι στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (ΟΤ) του Σαββάτου διαβάζουμε πως «ο ΟΤ αποκαλύπτει ολόκληρη την πρόταση που θα καταθέσει η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ», πρόταση με την οποία υποτίθεται πως οι εργαζόμενοι «ζητούν αλλαγή πλεύσης» και «νέο μείγμα κοινωνικής πολιτικής». Η σχετική «αποκάλυψη» του «ΟΤ» συνοδεύεται και από δήλωση του Πολυζωγόπουλου, που επικυρώνει την «αποκάλυψη» και βεβαιώνει πως πράγματι αυτή είναι η στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ψάχνοντας να βρούμε ποιο όργανο της ΓΣΕΕ συνεδρίασε και ενέκρινε το «αποκαλυπτικό» κείμενο, πήραμε ως απάντηση διάφορα μασημένα λόγια τόσο από τη ΓΣΕΕ όσο και από το ΙΝΕ, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής εισήγησης για να παρουσιαστεί στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Τελικά βρήκαμε το πρωτότυπο κείμενο. Είναι μία ξερή αντιγραφή των σελίδων 19-33 του προγράμματος δράσης που παρουσιάστηκε το Μάρτη στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ποιος εξαπάτησε ποιον; Ο Πολυζωγόπουλος τον «ΟΤ» δίνοντας ως αποκλειστικό ένα μπαγιάτικο και κοινής λήψης από μήνες κείμενο; `Η ανήκει στον «ΟΤ» η λαθροχειρία; Είναι αδιάφορο. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που «όλοι μαζί» αποδεικνύονται απατεώνες.

Για την ουσία του κειμένου γράφουμε στις εργατικές σελίδες του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ