Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ηλεκτρονικά... μανάβικα

Πολλαπλά ερωτηματικά γεννά η επιλογή του υπουργείου Οικονομικών να υποχρεώσει, από την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον 500.000 μικρές επιχειρήσεις να υποβάλουν τις δηλώσεις του ΦΠΑ με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι δηλώσεις, δηλαδή, δε θα παραλαμβάνονται πλέον από τις αρμόδιες οικονομικές εφορίες, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τις στέλνουν μέσω του INTERNET. Μανάβηδες, χασάπηδες, υδραυλικοί, εργολάβοι, περιπτεράδες και άλλοι επαγγελματίες που έτσι κι αλλιώς παιδεύονται να καταθέσουν τις διάφορες δηλώσεις τους, θα πρέπει στο εξής να το κάνουν μόνο με το INTERNET.

Είναι κι αυτή μια ακόμα απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα έλεγε κάποιος σκεπτόμενος ότι τα περίπτερα και τα κρεοπωλεία θα γεμίσουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, MODEM και ιντερνετικές συνδρομές, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται και με το διαδίκτυο.

Η απόφαση όμως του υπουργείου, φαίνεται πως εντάσσεται σε άλλο πλαίσιο. Σε εκείνο που θέλει τον κάθε φορολογούμενο να μην ασχολείται με τις φορολογικές του υποθέσεις, αλλά να καταφεύγει στα αρμόδια λογιστικά γραφεία. Ξέρετε, σε εκείνα που τα ανοίγει κάποιος που διαθέτει χρήμα, και βάζει μέσα τους λογιστές να ξημεροβραδιάζονται για τρεις κι εξήντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ