Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Να αποχωρήσει άμεσα το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την πλήρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και τη χρησιμοποίηση του UCK ως άλλοθι για τη δημιουργία προτεκτοράτων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας σε προ ημερησίας παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Στρ. Κόρακας επισήμανε ότι «τώρα αποκαλύπτεται γιατί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο όχι μόνο δεν προώθησαν την εφαρμογή της 1244 απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κυρίως ως προς τον αφοπλισμό του UCK, αλλά τον ανακήρυξαν «Σώμα Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου», ανέχτηκαν - αν δε φρόντισαν - τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του και στην ουσία, έμμεσα αλλά σαφώς, δέχτηκαν, αν δεν ενθάρρυναν, τη διείσδυση των εγκληματιών του UCK στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου δημιουργήθηκε η σημερινή κατάσταση. Αυτή η κατάσταση αποτέλεσε το άλλοθι για να επέμβει το ΝΑΤΟ για να εφαρμόσει τη γνωστή κατάπτυστη συμφωνία να παρακολουθήσει τον εθελοντικό αφοπλισμό του UCK φτάνοντας στο σημείο να υπαγορεύσει ακόμα και συνταγματικές αλλαγές».

«Ετσι --υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ-- «με μοχλό τον UCK και την άμεση στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οδηγείται μια ακόμη χώρα στο διαμελισμό, στη δημιουργία νέου προτεκτοράτου τύπου Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Είναι, κατά τη γνώμη μου, τεράστιες οι ευθύνες όχι μόνο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ, που στηρίζει τη δράση του ΝΑΤΟ».

«Αυτά, κυρία πρόεδρε, δεν είναι μόνο εκτίμηση δική μας, αλλά και πολλών ΜΜΕ. Διερωτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;».

«Ανησυχούμε, ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες, γιατί βλέπουμε ότι στόχος των δυνάμεων που επεμβαίνουν στα Βαλκάνια δεν είναι η ειρήνη, αλλά η υποδαύλιση της έντασης και των πολεμικών συρράξεων για την προώθηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Ανησυχούμε γιατί, εκτός των άλλων, βλέπουμε τη φωτιά να πλησιάζει επικίνδυνα και τη χώρα μας και μάλιστα με συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καταλήγοντας, κάλεσε την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κατά την επικείμενη επίσκεψή της στη FYROM να μεταφέρει «και την άποψη των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό αυτής της πολιτικής και την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια για την επάνοδο της ειρήνης, όπως αυτή κυριαρχούσε πριν τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στην περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ