Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Την καλούν οι 16 εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Εργατικής Ενότητας, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σήμερα στις 10 το πρωί καλούν οι 16 εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Εργατικής Ενότητας, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης, με έγγραφο που κοινοποιούν προς τους 15 εκλεγμένους της ΠΑΣΚΕ, μετά και την άρνηση μέχρι και χτες το βράδυ, του προέδρου του ΕΚΘ να προχωρήσει στη σύγκληση του Οργάνου για τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου στις 8 Σεπτέμβρη στις 8.30μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Οι 16 συνδικαλιστές ενημερώνουν με το κείμενό τους πως ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα της απόλυτης πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΘ, η ολομέλεια θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει, ακόμη και σε περίπτωση απουσίας των 15 της ΠΑΣΚΕ.

Απάντηση στο λίβελο του προέδρου του ΕΚΘ

Στο μεταξύ, απάντηση στην απαράδεκτη δήλωση του προέδρου του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλου, ο οποίος με μεθόδους αυριανισμού προσπαθεί να εξηγήσει την υποτακτική στάση της ΠΑΣΚΕ στις κυβερνητικές επιταγές, δίνει ο Θόδωρος Κυριακίδης γγ του ΕΚΘ, στέλεχος της Εργατικής Ενότητας. «Απέναντι στα αισθήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης που είναι θετικά για αγωνιστική συσπείρωση, κανείς δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια. Οταν παίρνονται πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία όπως αυτό της Επιτροπής Αγώνα (Σάββατο 7.30μ.μ. στο Λιμάνι και πορεία στη ΧΑΝΘ), όπου ανακοινώνουν συμμετοχή και άλλοι φορείς, τότε καλά θα κάνουν κάποιοι που κόπτονται για το «κύρος του φορέα» και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν να ψαχτούν για τη στάση τους και να μην κρύβονται πίσω από διάτρητα άλλοθι για να μη χαλάσουν την κυβερνητική φιέστα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Τα μικροκομματικά τους συμφέροντα ξεσκεπάστηκαν, αφού ο πρόεδρος του ΕΚΘ συμπορεύτηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης στην επιχείρηση εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Ετσι, σε αγαστή συμφωνία η ηγεσία της ΝΔ μαζί με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ συμπορεύονται στη λογική τού «να μη χαλάσουμε τη μεγάλη γιορτή της ΔΕΘ» (εδώ δεν έχουμε βρώμικο '89;) και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η ταύτιση αυτή των λεγόμενων εκφραστών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της κυβέρνησης με τους αγνούς νεοφιλελεύθερους καθόλου δεν ενοχλεί τον πρόεδρο του ΕΚΘ, γιατί βέβαια η ματαίωση του συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξυπηρετεί μια χαρά την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το ίδιο εξάλλου γίνεται χρόνια τώρα στη διοίκηση του ΕΚΘ, όταν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ παίρνουν αποφάσεις κατά πλειοψηφία.

Τώρα, όμως, η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης ζητά έκτακτη ολομέλεια του ΕΚΘ και ο Πρόεδρος δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να τη συγκαλέσει. Φαίνεται ότι ενοχλεί πολύ το αγωνιστικό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα των σωματείων και η προοπτική της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων της πόλης στην κατεύθυνση της ρήξης με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα... (2003-08-29 00:00:00.0)
Ζητούν έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΘ (2001-09-01 00:00:00.0)
Σικέ παιχνίδι στήνουν οι καρεκλοκένταυροι (2001-08-31 00:00:00.0)
Ανάγκη ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων (2000-10-31 00:00:00.0)
Ομόφωνα "όχι" στο τερατούργημα, αλλά... (1998-07-09 00:00:00.0)
Καταδικάστε τους έμπρακτα! (1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ