Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι ο εργαζόμενος λαός

Το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων

Από τις περσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Αγωνιστικά, με συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, απαντά ο λαός της Θεσσαλονίκης στην πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί την πόλη και τη χώρα στην παραγωγική ερήμωση και τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Στην πολιτική, που έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών της Βαλκανικής. Τα προβλήματα και η αγανάκτηση δεν κρύβονται, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες δημιουργίας κλίματος κοινωνικής συναίνεσης και φίμωσης των αγωνιστικών διαθέσεων, ενόψει των εγκαινίων της 66ης ΔΕΘ και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

Η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του λιμανιού και καθημερινά οι συνδικαλιστές των δεκάδων σωματείων, που συσπειρώνονται γύρω από την Επιτροπή Αγώνα, πραγματοποιούν εξορμήσεις ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης και ρήξης με την κυβερνητική πολιτική και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική διάλυσης του Ασφαλιστικού, ξεπουλήματος των δημόσιων και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων. Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε χώρο εξόρμησης για το πλιάτσικο στα Βαλκάνια και να απαιτήσουν την εφαρμογή ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης για την περιοχή, που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων και στην ειρηνική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

Κάλεσμα που βρίσκει ανταπόκριση στους εργαζόμενους της πόλης. Στοιχείο που αποδεικνύεται από τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που έγιναν χτες στους χώρους δουλιάς, όπως, π.χ. στο λιμάνι, στην ΕΥΑΘ, στα εργοστάσια του δέρματος, αλλά θα προκύψει και τις επόμενες μέρες από τη μεγάλη πανεξόρμηση σε όλους τους εργαζόμενους.

Ολοι στο δρόμο

Μετά τους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ, των ΕΛΠΕ, της Εκθεσης, που συσπειρώνονται γύρω από την Επιτροπή Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους πυροσβέστες, τους αδιόριστους, χτες και οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής» στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο του αεροδρομίου «Μακεδονία», την ώρα που θα φτάνει ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, το απόγευμα της Παρασκευής. Οι 300 συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, εφόσον εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, απασχολούνται με 8μηνες συμβάσεις τριετούς διάρκειας. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συμπληρώσει μέχρι και 13 χρόνια εργασίας και καλύπτουν πάγιες ανάγκες της «Ολυμπιακής» σε ποσοστό 70%. Επίσης, απαιτούν αύξηση των αποδοχών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και υποδομών.

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ και οι εκπαιδευτικοί αναμένονταν να πάρουν απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στην πόλη. Το ενδεχόμενο αυτό θα συζητούνταν στις συνεδριάσεις των ΔΣ και των πέντε ΕΛΜΕ του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων! (2023-12-09 00:00:00.0)
Ταξικό ενωτικό διήμερο (2004-04-28 00:00:00.0)
Ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλιά (2003-10-15 00:00:00.0)
Ανέστειλαν την απεργία (2002-07-12 00:00:00.0)
Δυναμική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη (2002-03-13 00:00:00.0)
Πυρετός δουλιάς για την επιτυχία του συλλαλητηρίου (2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ