Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ δήμαρχος Καισαριανής
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσει

«Κατ' αρχήν, πιστεύω ότι είναι ψευδεπίγραφη αυτή η προσπάθεια και ότι ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου της κυβέρνησης είναι να διωχτεί η πολιτική αφίσα και κατ' επέκταση η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αφού το σύστημα έχει ήδη διασφαλίσει την προπαγάνδιση της δικής του πολιτικής ιδεολογίας μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που διαθέτει.

Από την άλλη, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υπόλοιπες δυνάμεις που είναι υποταγμένες στην ΕΕ, ως υπέρμαχοι της φιλελεύθερης πολιτικής και της υπεράσπισης του κέρδους των μεγάλων εταιριών, μόνο καλά δείγματα γραφής - για τους πολίτες - δεν έδειξαν, αναφορικά με την εμπορική αφίσα. Ποιος λοιπόν θα μας διασφαλίσει ότι η νομοθεσία θα απαγορεύσει στα μονοπώλια τη διαφήμισή τους, όταν τα μονοπώλια έχουν την άνεση μέσω της μετακύλησης του κόστους στον καταναλωτή, να αξιοποιούν γιγαντοαφίσες και χώρους πληρωμένους για μια διαφήμιση; Αρα, επί της ουσίας, ο στόχος είναι η πολιτική αφίσα και τίποτα άλλο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσει σε αυτόν τον στραγγαλισμό της πολιτικής αφίσας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ως αντίποδας αυτής της νέας τάξης πραγμάτων, να συμπαρασταθεί στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ