Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα δικά μας αιτήματα

Η αντίθεση του λαού, στην επιχείρηση εξαπάτησης από την κυβέρνηση, που κλιμακώνεται μετά και από τα πακέτα κοινωνικής ελεημοσύνης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, διατυπώθηκε μέσα από το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ενα κείμενο που επιδόθηκε στη συνέχεια στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδη και δηλώνει τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια, στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση του 8ωρου, στην τριχοτόμηση του ΟΑΕΔ και στην καθιέρωση με νόμο των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας που αποτελούν σύγχρονο δουλεμπόριο, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, στην απαράδεκτη καθυστέρηση και αναβολή των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός της Θεσσαλονίκης.

Διεκδικούμε:

- Αναπτυξιακή πολιτική που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας στη βάση σχεδίου παραγωγικής ανάπτυξης με κλαδικές πολιτικές ανάπτυξης σε παραδοσιακούς και νέους κλάδους.

- Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας (επιδότηση ανέργων στο 80% του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, αύξηση του χρόνου επιδότησης).

- Κατοχύρωση του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

- Καθιέρωση 35ωρου, 5ήμερου, 7ωρου χωρίς μείωση αποδοχών με πλήρη απασχόληση και διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Ακύρωση του νόμου για τη διευθέτηση της μερικής απασχόλησης.

- Ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων των ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΔΕΘ. Να παραμείνουν στο δημόσιο και να ενισχυθούν για την ανάπτυξή τους.

- Κοινωνική ασφάλιση σύγχρονη, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική για όλους.

- Αύξηση των κονδυλίων για τη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

- Να απεμπλακεί η χώρα μας από τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες.

- Να σταματήσει η διέλευση των ξένων στρατευμάτων από το Λιμάνι.

- Να προχωρήσουν τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ