Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ»
Σκουπίδια στα τηλε-σκουπίδια

Δυναμική κινητοποίηση της ΚΝΕ και της ΟΓΕ έξω από τα γραφεία του «Αντέννα» στο Μαρούσι

Αστυνομικοί και σκουπίδια ανάκατα...
Αστυνομικοί και σκουπίδια ανάκατα...
«Δεν είναι ελευθερία, είναι βιασμός, αυτό σημαίνει Μεγάλος Αδελφός». Με το σύνθημα αυτό νέοι και νέες της ΚΝΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ στο Μαρούσι, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στο τηλεοπτικό σκουπίδι «Μεγάλος Αδελφός», που ξεκίνησε να προβάλλεται χτες. Λίγες ώρες πριν τη στιγμή που δώδεκα νέοι άνθρωποι, παριστάνοντας τα πειραματόζωα και αποδεχόμενοι να μπει η ζωή τους στο μικροσκόπιο, ετοιμάζονταν να μπουν στο σπίτι του «Big Brother», η ΚΝΕ μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έδωσαν την απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να πιστεύουν ότι η ζωή είναι τηλεοπτική εκπομπή.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού άνθρωποι κάθε ηλικίας με σακούλες απορριμμάτων στα χέρια, με πλακάτ με το σύνθημα «Ο Μεγάλος Οχετός σε παρακολουθεί» και με πανό που έγραφε «ΟΧΙ στον εξευτελισμό του "Big Brother", φρένο στα σκουπίδια των ΜΜΕ», κάλεσαν τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ να πάρει πίσω το κατάπτυστο ριάλιτι παιχνίδι.

«Σκουπίδια, "Big Brother" ρυπαίνουν τη ζωή, δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή» και «Μεγάλος Αδελφός είναι φασισμός», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, όταν με μια αιφνιδιαστική κίνηση έφτασαν μέχρι την είσοδο του σταθμού, ο οποίος φρουρούνταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. «Κάντε τον ΑΝΤΕΝΝΑ χωματερή, πετάξτε στα σκουπίδια αυτή την εκπομπή», φώναζαν και «επέστρεψαν» στον τηλεοπτικό σταθμό αυτά που μας προσφέρει προβάλλοντας εκπομπές σαν τον «Μεγάλο Αδελφό», τα σκουπίδια τους.

Την ίδια ώρα, από την ντουντούκα δινόταν το ραντεβού και η υπόσχεση ότι η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει έξω από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού». «Με τέτοιου είδους εκπομπές μας θέλουν σκλάβους με υποταγμένη και αφοπλισμένη συνείδηση. Ωστόσο, η νεολαία θα συνεχίσει τον αγώνα της. Τα σκουπίδια των καναλιών πρέπει να σταματήσουν», ήταν κάποια από τα μηνύματα που έστελναν οι συγκεντρωμένοι με την ντουντούκα. Να σημειωθεί ότι παρά το ότι η διαδήλωση ήταν ειρηνική, οι δρόμοι γύρω από τον ΑΝΤΕΝΝΑ ήταν γεμάτοι από κλούβες της αστυνομίας, ενώ τη στιγμή που έφτασαν οι συγκεντρωμένοι έξω από την είσοδο του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο χώρος γέμισε ετοιμοπόλεμους αστυνομικούς που ήταν εκεί για να προστατεύσουν τα συμφέροντα ενός μεγαλοκαναλάρχη και όχι το δικαίωμα των πολιτών στη σωστή ενημέρωση.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τον «Αντέννα» με τα πλακάτ επ' ώμου
Οι συγκεντρωμένοι έξω από τον «Αντέννα» με τα πλακάτ επ' ώμου
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, γυναίκες της ΟΓΕ μοίραζαν ανακοινώσεις στους περαστικούς και στα διερχόμενα αυτοκίνητα, με τις οποίες καλούσαν όλους τους εργαζόμενους και κύρια τις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τους κύριους αποδέκτες των τηλεσκουπιδιών, να ξεσηκωθούν ενάντια στο τηλεοπτικό τέλμα που δεν προσβάλλει μόνο τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια, αλλά και την κουλτούρα του λαού μας.

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την προβολή του «Big Brother» κάνει λόγο για «τηλεοπτική αποχαύνωση, εμπορευματοποίηση των "μικρών στιγμών" μας, εθισμό στο Μεγάλο Αδελφό που παρακολουθεί κάθε μας κίνηση, ακούει τη σκέψη μας, χαφιεδίζει τη ζωή μας», χαρακτηρίζοντάς τον «τηλεοπτική μικρογραφία της "νέας τάξης", της ΝΑΤΟφρονης "δημοσιογραφίας", του "τρομονόμου", του Echelon και του χωροφύλακα στη γωνιά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ