Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Λέξη για την «ταμπακέρα»

Να πλήξει το «φιλολαϊκό προφίλ» του Κ. Σημίτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα το δικό του, επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά και κριτική στις νεοφιλελεύθερες διαρθρωτικές αλλαγές, που έκλινε σε όλες τις πτώσεις ο Κ. Σημίτης, ακριβώς γιατί συμφωνεί με την «αναγκαιότητά» τους και στηρίζει την υλοποίησή τους. Ετσι, επέλεξε να απαντήσει στο «κοινωνικό σκέλος» των εξαγγελιών, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η «δική του» πολιτική δεν είναι λιγότερο «φιλολαϊκή» από αυτή της κυβέρνησης.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον Κ. Σημίτη γιατί «είχε το χρόνο και τον άφησε να χαθεί» καθώς και ότι «είχε τους πόρους - όσους ποτέ, κανένας άλλος - αλλά τους μοίρασε επιλεκτικά στους λίγους». Επισήμανε πως ενόψει συνεδρίου «υποκρίνεται ότι θυμήθηκε την κοινωνία», αλλά «ξεχνά, όμως, τους 500.000 και πλέον ανέργους. Ξεχνά τα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας». Καταλήγοντας ανέφερε ότι ο Κ. Σημίτης με τις υποσχέσεις που μοίρασε «δεν πείθει κανέναν. Δεν εξαπατάται πια κανείς... Ολα τα ψέματα έχουν ένα τέλος. Και το τέλος αυτό πλησιάζει».

Περισσότερο σαφής ήταν ο πρόεδρος των «Φιλελευθέρων», Στ. Μάνος, ο οποίος επέκρινε τον Κ. Σημίτη για «διδακτισμό» και «γενικολογία», που προκαλούν «αισθήματα και ανησυχίας», ενώ επισήμανε ότι «από τις τέσσερις αρχές του κ. Σημίτη, σταθερότητα, ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, επιχειρηματικότητα και παραγωγικότητα, μόνον η πρώτη έχει εν μέρει επιτευχθεί μετά από δέκα χρόνια προσπάθειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «προεκλογική ομιλία, γεμάτη γενικολογίες, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ